2009. november 5., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 159.-160. (831.-832.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Kollégáját gázolta el a rendőr

Tragikus kimenetelű közlekedési balesethez riasztották a mentőket Beregrákoson. Az egyik gyalogos átkelőn az autóját ittasan vezető rendőrtiszt halálra gázolta a település egyik lakosát. Mint kiderült, az áldozat is rendőr volt. A szemtanúk szerint a gázoló tökrészegen ült volánhoz. A helyszínelők azonban megtiltották, hogy az ott lévők fényképezzenek és nyilatkozzanak a sajtónak. A Zakarpattya Online értesülése szerint a tragédiát okozó erősen ittas rendőrtiszt pisztollyal fenyegette az embereket. Az ügyben vizsgálat indult. Pavlo Kononenko, megyénk rendőrfőnöke hivatalos közleményben reagált, eszerint a gyanúsított 34 éves rendőr-százados nem viselt fegyvert, nem volt szolgálatban és ittassága sem nyert eddig bizonyítást.

Kevesbb dollár fogy

Az Ukrán Nemzeti Bank szerint csökkent a lakosság amerikai valuta iránti érdeklődése. Októberben mindössze harmadannyian vásároltak dollárt, mint szeptemberben. Az ok: a hrivnya árfolyama az elmúlt hetekben erősödött, ami a nemzetközi piacon tapasztalható értékmódosulásoknak köszönhető. Szakértők hozzáteszik, aki hosszabb távra gondolkodik, annak most érdemes zöldhasút vásárolnia.

Drasztikus visszaesés

A gazdasági világválság vidékünkön a Tiszasalamon melletti Eurocar Rt.-t sújtotta a legnagyobb mértékben. A Volkswagen-Skoda Group-hoz tartozó személygépkocsiösszeszerelő-gyár kibocsátó kapacitása szinte a nullára esett vissza. 92,6 százalékkal csökkent a termelékenysége, ami azt jelenti, hogy az idén mindössze 2538 új autó került le az üzem futószalagjáról. Ez 31 ezer 686 darabbal kevesebb, mint egy évvel korábban volt.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó