2009. november 5., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 159.-160. (831.-832.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-Sáv
Elkobozták a Fordot

Negyedmillió hrivnya értékű személygépkocsijától volt kénytelen megválni csempészési kísérlet miatt egy 35 éves férfi a tiszaújlaki határátkelőn.

Mint arról Krisztina Heraszenyuk, a Nagyszőlősi Vámhivatal szóvivője tájékoztatta lapunkat, a férfi a zöld sávot választva akart áthajtani az államhatár magyarországi oldalára. De még mielőtt átjutott volna, a vámosok tüzetesen átvizsgálták a járművet.

A hatóság emberei a Fordot darabokra szedték, eltávolították az első kerekeit és így meglelték azt a rejtekhelyet, melyből 647 doboz cigaretta került elő. A csempészett dohányárut és a személygépkocsit elkobozták.

Grúzok a Hunyadi tanyán

Migráns fedőnévvel hajtott végre akciót a rendőrség idegenrendészeti osztálya a DAI és a határőrség bevonásával a Beregszászi járásban.

Az illegális menekültek és az embercsempészek kiszűrése érdekében szervezett megmozdulás során sikerült a Csoma közelében lévő Hunyadi tanyán elfogni azt a két grúz állampolgárt, akik Magyarországra akartak illegális úton átjutni. Egyiküknek érvényes útlevele is volt, amivel a benne szereplő bejegyzés szerint ez év szeptember 25-én repülőgéppel érkezett Ukrajnába.

Vidékünkön illegálisan tartózkodó személyek utaztak abban a Mercedes személygépkocsiban is, melyet az Ungvári járásban tartóztattak fel a hatóság munkatársai. A lefülelt külföldiek között volt egy 2007 óta nemzetközi körözés alatt álló grúz állampolgár. A férfit átadták a megyei rendőrségnek.

Illegális migránsokat fogtak

A határőrség tájékoztatója szerint november első napjaiban 29 illegális menekültet fogtak el vidékünkön.

A migránsok Szlovákiába próbáltak törvénytelen úton átjutni két ukrán embercsempész segítségével. A Csapi Határőrosztag járőrei szlovák kollégáikkal közösen tartóztatták fel a hat grúz, hét afgán, tizenegy szomáliai, három iráni és két pakisztáni állampolgárt.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó