2009. november 5., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 159.-160. (831.-832.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Drogok a padláson

A beregszászi járási Balazsér mostanában gyakran szerepel a kábítószerrel történt visszaélésekről szóló rendőrségi jelentésekben. Pár esztendeje például egy tekintélyes vadkender-ültetvényt semmisítettek meg. A tiltott növény termesztői a következő évben a korábbinál sokkal nagyobb területen újra próbálkoztak.

A termesztéssel a többszörösen büntetett előéletű István próbálkozott. A csábítás nagy volt, mert a határ közelében kevés ráfordítással tetemes haszonnal kecsegtetett a kanabisz. Igaz, a vállalkozó annak is tudatában volt, hogy kertészkedéséért több évre börtönbe csukhatják. A kísértés azonban mindennél erősebbnek bizonyult.

A beregszászi rendőrök tudomására jutott, hogy az általuk jól ismert István ismét belevágott régi mesterségébe. Két akciócsoport indult el házkutatási engedéllyel a balazséri férfi otthonához. Az akciót Kántor István, a járási rendőrség kábítószer-ellenes osztályának vezetője irányította. A csoport tagjai tudták, nem lesz könnyű dolguk. A gyanúsított ugyanis rendkívül dörzsölt és körmönfont fickó.

István élettársa házában állapodott meg legutóbbi szabadságvesztésének letöltése után. A kertészkedést viszont a másik utcában lévő szülői portához tartozó földrészlegen művelte. Ezért döntöttek úgy a rendőrök, hogy az egyik akciócsoport a férfi lakhelyét veszi célba, a másik a szülői ház körül vizsgálódik.

Kántor István csapata az utóbbi portára nézett be. A gyanúsított édesanyja nem örült a rendőröknek, de nem is tiltakozott a házkutatás ellen. A detektívek felhányták a ház minden zegét-zugát, de nem találtak semmit. Vajon hol lehet a rejtekhely? Bekukkantottak a hálószobába is, s az egyik fehérneműs szekrényben találtak egy reklámszatyrot, melyben harminc deka kanabisz volt. A többi drogra a nyárikonyha padlásán bukkantak rá.

A szülői házban folyó eseményekről a gyanúsítottnak sejtelme sem volt, mert közben a másik csoport az élettársa lakását kutatta át. Ott azonban kábítószert nem találtak. A nyári konyha padlásteréből került elő egy tasak a következő évre eltett vadkender-szaporítóanyaggal. Továbbá olyan kábítószer-maradványokat és tárgyi bizonyítékokat is leltek, melyek a gyanúsított drogfüggőségére utalnak.

Istvánt letartóztatták. Ügyében folytatják a nyomozást.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó