2009. november 5., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 159.-160. (831.-832.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A Manchester hajrája továbbjutást ért

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkör 4. fordulójának első napján San Siróra szegeződött a legnagyobb figyelem, ahol a sorozat történetének két legeredményesebb csapata, a Milan és a Real Madrid találkozott.

A C-csoport rangadóján élvezetes, bár nem végig magas színvonalú mérkőzésen játszott döntetlent Milánóban a Real Madrid. Az élvezetes első félidőt gyengébb második követte, de helyzetek azért adódtak mindkét csapat előtt. A döntetlennel a Milan maradt az élen, a Madrid azonos pontszámmal második. A csoport 3. helyén az Olympique Marseille áll, miután a játéknap legsimább meccsén nagyon elverte a svájci Zürichet.

A Bayern München óriási bajba került, miután hazai pályán is kikapott a Bordeaux-tól. A müncheniek továbbjutási esélyeit minimálisra csökkentette, hogy eközben a Juventus Izraelben győzte le a Maccabi Haifát és a 10 pontos francia bajnokcsapat mögött nyolc ponttal tartja második helyét. Ez volt a Juventus 100. győzelme a sorozatban. A Bayernnek győznie kell Torinóban, ha tovább akar jutni, a Bordeaux már biztosan továbbment.

A játéknap egyik legnagyobb meglepetése Manchesterben született, ahol a tartalékos Unitednak meg kellett izzadnia a döntetlenért is a CSZKA Moszkvával. Hat perccel a vége előtt még kettővel vezettek a vendégek. A Wolfsburg megnyerte legfontosabb csoportmeccsét, a német bajnok Isztambulban győzte le a Besiktast, és nagyon közel került a továbbjutáshoz.

Az FC Porto nagy nehezen legyűrte Cipruson az APOEL-t és kiharcolta a továbbjutást. A csoport másik mérkőzésén a Chelsea fordulatos meccsen elhozott egy pontot a már kiesett Altetico Madrid otthonából, de nyerhettek is volna, a 91. percben is még ők vezettek.

A BL 4. fordulójának keddi eredményei:

A-csoport: Bayern München–Bordeaux 0–2, Maccabi Haifa–Juventus 0–1. Az állás: 1. Bordeaux 10 pont (továbbjutott), 2. Juventus 8, 3. Bayern München 4, 4. Maccabi Haifa 0.

B-csoport: Manchester United–CSZKA Moszkva 3–3, Besiktas–Wolfsburg 0–3. Az állás: 1. Manchester United 10 pont (továbbjutott), 2. Wolfsburg 7, 3. CSZKA Moszkva 4, 4. Besiktas 1.

C-csoport: Milan–Real Madrid 1–1, Marseille–FC Zürich 6–1. Az állás: 1. Real Madrid 7 pont, 2. Milan 7, 3. Marseille 6, 4. FC Zürich 3.

D-csoport: APOEL Nicosia–Porto 0–1, Atletico Madrid–Chelsea 2–2. Az állás: 1. Chelsea 10 pont, 2. Porto 9 (mindkettő továbbjutott), 3. Atletico Madrid 2, 4. APOEL Nicosia 1.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó