2009. november 3., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 158. (830.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Bravúr után kiábrándulás
Zaporizzsjai vereségével már sereghajtó a Zakarpattya

Amennyire a Sahtar elleni bravúros pontszerzéssel sikerült megörvendeztetnie szurkolóit az FK Zakarpattyának, legalább annyira sikerült ki is ábrándítania az elmúlt vasárnap. Csapatunk lélektelen játékkal szaladt bele egy nagyon sima vereségbe Zaporizzsjában. S addig vajmi keveset ér egy-egy kiugró eredmény, amíg a bajnoki táblázat utolsó harmadában helyet foglalóktól rendre kikapunk, márpedig a mostani betli előtt ugyanez történt Mariupolban, Luhanszkban és Odesszában is.

Együttesünk vezetői és a játékosok sem titkolták, minimum a pontszerzés reményével utaznak a bajnokságban szintén gyengélkedő és a kupában hétközben másodosztályú ellenféllel szemben kieső Zaporizzsja otthonába. Ehhez képest esélyünk sem volt pozitív eredmény elérésére, sőt, a hazai helyzetek száma alapján még örülhetünk is, hogy "csak" 3–0 lett. A gólgyártást Vernidub kezdte a 25. percben, amiben benne volt kapusunk, Nagy is. Ám talán ő hibáztatható a legkevésbé a vereségért, mert később több nagy hárítása is volt, megakadályozva, hogy nagyon csúnya verés legyen a vége. A második gólnál, a 33. minutumban a 400. élvonalbeli bajnokijához nem a legszebb előjelekkel közeledő Csizsevszkij hibázott, amit Alosi büntetett. Még egy perc sem telt el a második félidőből, amikor már 3–0-át mutatott az eredményjelző. Arzsanov találatát szintén védőink kapitális hibája előzte meg. A meccs krónikájához tartozik, hogy nem sokkal a szünet előtt a bíró páros kiállítással leparancsolta a pályáról Ruben Gomest és Vernidubot. A statisztikát jegyző drukkerek kedvéért íme a Zaki összeállítása is: Nagy – Braila (Andronik, 46. p), Csizsevszkij (Nevuche, 46. p), Bolohan, Leandro – Zotov, Trisovic, Mikuljak (Platonov, 70. p), Ruben Gomes, Bito – Davidov. Meccsértékelőjében Igor Gamula vezetőedző szégyenteljes produkciónak nevezte játékosai teljesítményét.

Az ukrán Premier Liga 12. fordulójának szenzációját az éllovas Dinamo Kijev szolgáltatta azzal, hogy hazai pályán nem tudta legyőzni a középmezőnyhöz tartozó Lemberget. A bronzrangadónak is beillő Metalurg Doneck–Metaliszt ütközetet a hosszabbításban, tizenegyessel nyerte meg a harkivi alakulat. Szintén a ráadásban dőlt csak el a három pont sorsa Szimferopolban, ahol a hazaiak hátrányból fordítva győzték le a hullámvölgybe került Dnyiprót. Eredmények: Metalurg Zaporizzsja–FK Zakarpattya 3–0 (Vernidub, Alosi, Arzsanov), Iljicsivec Mariupol–Arszenal Kijev 1–2 (Melnik – Homin, Zakarljuka), Krivbasz Krivij Rih–Obolony Kijev 3–2 (Karakevics-2, Bartulovic – Varankov, Mirosnicsenko), Vorszkla Poltava–Zorja Luhanszk 2–0 (Bezusz, Kulakov), Tavrija Szimferopol–Dnyipro Dnyipropetrovszk 2–1 (Fescsuk, Pasajev-öngól – Kalinicsenko), Csornomorec Odessza–Sahtar Doneck 0–1 (Jadson), Dinamo Kijev–Kárpáti Lviv 1–1 (Ninkovic – Zenyov), Metalurg Doneck–Metaliszt Harkiv 0–1 (Devic).

A fővárosiak pontvesztésével a doneckiek újra csak négy pontra vannak tőlük, az alsóházban viszont a mieink a mezőny legrosszabb gólarányával visszacsúsztak az utolsó helyre. A pillanatnyi állás: 1. Dinamo 32 pont, 2. Sahtar 28, 3. Metaliszt 26... 14. Csornomorec 8 pont, 15. Krivbasz 7, 16. FK Zakarpattya 7.

Ami pedig a 13. forduló esetleges elhalasztását illeti: tegnap lapzártánkig még nem lehetett pontosat tudni az ügyben.

D. Gy.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó