2009. november 3., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 158. (830.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A Fradi nagy árat fizethet

Berki Krisztián sportigazgató szerint a Ferencváros nem sok jóra számíthat a hétvégi szurkolói rendbontás után. Terry Robinson, a klubot működtető társaság angol elnöke tragédiáról beszél.

Rendbontás miatt idő előtt ért véget szombaton a Ferencváros–Diósgyőr labdarúgó Soproni Liga-mérkőzés. Sulyok Gergely játékvezető a 64. percben félbeszakította a mérkőzést, miután a ferencvárosi szurkolók egy csoportja – a DVTK 3–1-es vezetésénél – megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a diósgyőri szektorba. A rohamrendőrök felsorakozása nyomán valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, ugyanakkor a lelátón felgyújtottak néhány széket, pirotechnikai eszközök és székdarabok repültek a gyepre. Csaknem negyedóra várakozás után folytatódott a játék, de pár pillanattal később, amikor petárdák hullottak a pályára, a bíró lefújta a találkozót.

"Nem szeretnék a múlttal foglalkozni, de sokan biztosan emlékeznek arra, hogy volt már itt egy tulajdonos, aki hasonló okok miatt távozott" – mondta Berki Krisztián a pepsifoci.hu-nak. Szerinte drasztikus lépéseket kell tenni a rend érdekében, és elvárható lenne, hogy legalább ne azok sújtsák a klubot, akik magukat drukkernek vallják.

Terry Robinson elnézést kért a Diósgyőrtől, a rendesen viselkedő hazai szurkolóktól és a rendőröktől. "Amíg nem lesz rendben a jogi háttere annak, hogy rendet tudjunk tenni, nem sok esélyünk van. De kérdem én, ki tehet itt rendet? A hazai futballélet szereplőjének mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ezek a bűnözők ne juthassanak be a stadionba. Csak azt tudom mondani, amit Kevin McCabe tulajdonosnak írtam a meccs után: ez a nap tragédia a Ferencváros, tragédia a magyar futball, és tragédia mindazok számára, akik biztonságban szeretnének végignézni egy meccset" – mondta az angol sportvezető.

A Fradi vezetői szurkolói kártyát vezetnének be, így szűrnék ki azokat az elemeket, akik csak balhézni mennének a stadionba.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága ma foglalkozik a szombaton félbeszakadt mérkőzéssel. Talpai János, a mérkőzés MLSZ-ellenőre azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek. Az MLSZ fegyelmi bizottsága mostanáig hétszer rótt ki pénzbírságot a klubra, együttesen 5,2 millió forint értékben. Pályabezárással is többször sújtotta az egyesületet, igaz, ezeket a döntéseket mindig felfüggesztették.

A Soproni Liga 13. fordulójának eredményei: MTK–Győr 0–0, Kaposvár–Kecskemét 2–1, Paks–Pápa 2–2, Nyíregyháza–Budapest Honvéd 0–1, ZTE–Haladás 3–0, Debrecen–Újpest 1–2, Vasas–Videoton 2–4. Az élboly és az alsóház pillanatnyi állása: 1. Videoton 29 pont, 2. Újpest 26, 3. Pápa 22... 15. Ferencváros 10, 16. Nyíregyháza 10.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó