2009. október 31., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 157. (829.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Ungváriak a hét válogatottjában

A FK Zakarpattya kapusával kezdődik és a csapat mesterével fejeződik a tekintélyes Komanda című szaklap által összeállított hét futballválogatottja.

A hazai Premier Liga 11. fordulójának képzeletbeli álomcsapatának kapujába Olekszandr Nagy került, miután a fiatal portás elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt hétvégén a Sahtar Doneck ellen elért bravúros 1–1-es döntetlenben. Ahhoz sem fért kétség, hogy a Komanda sportlap álomtizenegyének irányítójaként ezúttal az őszi szezon eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltató FK Zakarpattya trénerét, Igor Gamulát (a képen) nevezzék meg.

Csapatunk holnap délután Zaporizzsjában lép pályára. A mieinkkel kapcsolatos hír még, hogy a szakszövetség a válogatott Görögország elleni vb-pótselejtezője miatt a 13. játéknap elhalasztását tervezi, azaz könnyen meghiúsulhat a Dinamo Kijev annyira várt ungvári vendégszereplése.

Larsson könnyes búcsúja

Utolsó mérkőzését játszotta profi pályafutása során Henrik Larsson, aki a Helsingborg színeiben zárta le karrierjét.

A svéd válogatottban 106 mérkőzésen 37-szer betaláló, a 38 évesen visszavonuló csatárt felállva tapsolták meg a nézők, a stadion kivetítőjén pedig korábbi pályatársai üzentek neki. A szurkolók által a "Királyok királyának" nevezett svéd csatár – akihez a gyepen csatlakoztak családtagjai és legjobb barátai – nem bírta ki könnyek nélkül a megható pillanatokat. Karrierje legnagyszerűbb pillanataként a Bajnokok Ligája megnyerését jelölte meg. A Barcelonával 2006-ban ért a csúcsra, az Arsenal ellen 2–1-re megnyert döntőn csereként beállva két gólpasszt adott.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó