2009. október 31., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 157. (829.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hírszertár

DONECK. A Dinamo Kijev 2–0-ás legyőzésével rehabilitálódott az ungvári botlás után a Sahtar Doneck. A labdarúgó Ukrán Kupa negyeddöntőjében a bányászcsapat Srna és Fernandinho találataival búcsúztatta a bajnoki listavezetőt. Állva maradt az egyetlen másodosztályú csapat, a Voliny Luck is, amely hosszabbításban múlta felül 2–1-re a Metalurg Zaporizzsját. Kiesett a Dnyipro, miután hazai pályán, szintén hosszabbításban maradt alul (1–2) a Metalurg Doneckkel szemben, míg a Tavrija az Obolonyt tömte ki (4–0).

KECSKEMÉT. Az előzetes hírekkel ellentétben mégsem a német Werner Lorantot, hanem Csertői Aurélt nevezték ki a Kecskemét labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. A klubtulajdonosok közleményükben jelezték: hálásak azért, hogy Werner Lorant időt és fáradságot nem kímélve Kecskemétre utazott, és megismerhették őt. A nemzetközi hírű német szaktekintély nagy hatással volt rájuk. A korábban az 1860 Münchennél és a Fenerbahcénál is dolgozó ősz hajú mester csalódottan és sajnálkozással vette tudomásul, hogy nem ő lett a befutó.

LOS ANGELES. Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 2009/2010-es idényének nyitányán a Boston Celtics idegenben 95–89-re felülmúlta a Cleveland Cavalierst. A két, bajnoki címre is esélyesnek tartott együttes mérkőzésén LeBron James volt a legeredményesebb játékos, de a Cavs 23-asa mégsem örülhetett a győzelemnek. A Boston azóta második meccsét is megnyerte. A bajnoki címvédő Los Angeles Lakers a városi rivális Clipperst verte meg 99–92-re, Kobe Bryant vezetésével.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó