2009. október 29., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 155.-156. (827.-828.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Pontelőnyben a Beregvidéki FC

A megyei labdarúgó-bajnokság 31. fordulója könnyen a Munkácsi FC címvédésébe kerülhet. Szerencsére az elmúlt játéknapon nem a rendbontások kavarták fel az állóvizet, hanem a három együttes – a tavalyi bajnok Munkácsi FC és a két trónkövetelő, az FK Polena és a Beregvidéki FC – folytatódó ádáz csatája az elsőségért.

Mivel az FK Polena Ökörmezőn könnyedén seperte be a három bajnoki pontot, beszámolónk élére mindenképpen a Munkácsi FC Nagyszőlősön elszenvedett 2–1 arányú veresége kívánkozik, hiszen a tavalyi bajnok újabb, ebben az idényben már a negyedik fiaskója a Latorca-parti együttes címvédésébe kerülhet. Hogy az ugocsai gárda nyerni tud, azt előre nem lehetett borítékolni. Ám a Nagyszőlősi FC idei kiegyensúlyozott teljesítménye és a bajnoki tabellán elfoglalt negyedik helye bizonyíték arra, hogy kiváló szakmai munka folyik az együttesnél, és jelentőset lépve előre már a legjobbak ellen is győzelmi eséllyel képes felvenni a küzdelmet.

Most azonban a másik igen dinamikusan fejlődő, méltán bajnoki reményeket tápláló Beregvidéki FC körül forog a világ. A legutóbbi fordulóban játék nélkül szerezte meg a három pontot, mert az utolsó helyen álló Técsői FC nem utazott el Beregszászba. Ennek következtében a Vérke-parti alakulat hetvenöt pontjával a tabella élén áll – kettővel előzve meg a Munkácsi FC-t és hárommal az FK Polenát. Amennyiben szombat délután Munkácson, a 13 órakor (k.e.i.) kezdődő rangadón pontot vagy pontokat szerez, a Beregvidéki FC kézzelfogható közelségbe kerül a bajnoki serleghez. A 31. forduló eredményei: Nagybocskói Jalinka– Rahói Kárpáti 4–2, Viski FC–Ilosvai Buzsora 3–2, Ökörmezői Verhovina–FK Polena 0–3, Pisztraházai Meteor–Újdávidházai Medvigy 2–1, Nagybereznai Sport FC–FK Szerednye 2–1, Nagyszőlősi FC–Munkácsi FC 2–1.

(nigriny)

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó