2009. október 29., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 155.-156. (827.-828.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sötét Percek
Lopják a rendszámtáblákat

Egyre-másra érkeznek a bejelentések eltűnt rendszámtáblákról az ungvári rendőrségre. A tolvajok elsősorban a Hrusevszkij és a Kapos utca tömbházainak környékén az éj leple alatt a parkolókban álló gépkocsikról lopkodják a táblákat. A bejelentések alapján a Ford gépkocsikat részesítik előnyben.

Féltékenységből ölt a török

Nem sokkal a lakodalmuk előtt mészárolta le menyasszonyát egy török állampolgár Herszonban. A rendőrségi tájékoztató szerint a külföldi az eljegyzésüket akarta megünnepelni egyik helyi barátjával. A leendő ara sütött-főzött. A vacsora alatt sok alkoholt is fogyasztottak, amitől a vőlegény gyorsan kidőlt. Amikor magához tért, a szomszéd szobából szeretkezés félreérthetetlen neszeit hallotta átszűrődni. Felkapott egy kést és olyan erővel döfte a lány hátába, hogy a penge eltört. Miközben másik késért ment, a csábító elmenekült. A sérült lány azonban csak az előszobáig jutott. A török ott utolérte és halálra szurkálta. A külföldit őrizetbe vették. Tettéért tizenkét évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A szomszéd megyében vadászott

Kora reggel lövésekre lettek figyelmesek az egyik ivano-frankivszki erdészet vadőrei. Aznap nem volt vadászat, ezért joggal feltételezték, hogy vadorzó garázdálkodik a környéken. A rendőrség munkatársaival közösen végrehajtott akciójuk során elfogták a puskás férfit, akiről kiderült, hogy Kárpátaljáról rándult át hozzájuk. A 45 éves orvvadász elmondta, hogy hónapok óta egy erdei kunyhóban él és így próbált valamilyen konyhára való zsákmányt szerezni.

Csontvázak a templomkertben

Emberi maradványokra bukkantak földmunkák közben az egyik beregszászi járási település templomának kertjében. A két egymás mellett fekvő csontváz mintegy nyolcvan centiméter mélyen volt a földben. A szakértői vizsgálat során megállapították, hogy a maradványok legalább ötvenévesek.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó