2009. október 29., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 155.-156. (827.-828.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-sáv
A Chrysler alteregója

Hamisnak bizonyultak a határátkeléskor felmutatott iratok, ezért elkobozták az egyik ukrán állampolgár Chrysler Saratoga márkájú gépkocsiját.

Mint arról Viktorija Szengetovszka, az Ungvári Vámhivatal szóvivője tájékoztatta a médiát, a negyvenöt éves ukrán állampolgár Szlovákiából volt hazatérőben és az úgynevezett zöld sávot választotta. Ezzel is jelezve, hogy nincs elvámolni valója. A vámosok azonban úgy döntöttek, hogy tüzetesebb vizsgálatnak vetik alá a férfit és járművét. Ekkor derült ki, hogy az autó valós karosszériaszáma nem egyezik az iratokban feltüntetettel, az ugyanis egy másik azonos típusú gépkocsié. Vagyis a férfi a Chrysler alteregóját próbálta becsempészni az országba. A kísérlet azonban balul sült el. A 120 000 hrivnyára értékelt csereautót elkobozta a hatóság.

Pepsi-Colának álcázta a cigarettát

Üdítős pillepalackokba rejtve kísérelt meg cigarettacsempészést egy harminckét éves magyar állampolgár Tiszaújlakon.

A külföldi a Nagyszőlősi Vámhivatal sajtószolgálatának tájékoztatója szerint Ford Escort személygépkocsival hajtott be a határátkelő vámterületére. Az utas kitöltötte a vámnyilatkozatot, de elmulasztotta feltüntetni a pillepalackokba rejtett dohányárut, amit a vámosok megtaláltak. Az 570 hrivnyára értékelt 120 csomag cigarettát és a személygépkocsit elkobozták.

Füstbe ment a Mercedes

Cigarettacsempészés kísérlete miatt volt kénytelen megválni Mercedesétől az a román asszony is, aki Nevetlenben akadt fenn a vámvizsgálaton.

Az ukrán–román közúti határátkelőre késő este hajtott be gépkocsijával a hazafelé tartó román állampolgár, tájékoztatta lapunkat Krisztina Heraszenyuk, a Nagyszőlősi Vámhivatal szóvivője. A harminchárom éves fiatalasszony iratai és csomagjai rendben voltak. A Mercedes tüzetes átvizsgálásakor azonban a járműben egy rejtekhelyre bukkantak, ahonnan 150 doboz JING-JING márkájú cigaretta került elő. A dohányárut és az autót az ukrán hatóság elkobozta.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó