2009. október 29., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 155.-156. (827.-828.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Akció a drogárusok ellen

Batiszkáf a fedőneve annak a jelenleg zajló rendőrségi bűnmegelőzési akciónak, melynek keretében azokat a gyógyszertárakat, kereskedelmi és vendéglátóhelyeket ellenőrzik, melyek esetében fennáll a gyanú, hogy kábítószernek minősülő patikaszereket, tudatmódosítókat, drogokat terjesztenek.

A kábítószer-fogyasztók körében közkedvelt helyeken pénzért bármilyen bódító anyag beszerezhető. Abból kiindulva, hogy vidékünkön több mint ezer vállalkozó üzemeltet kis- és nagykereskedéssel foglalkozó patikákat, bizony van mit ellenőrizniük a rendőröknek. Az akciónak már megvannak az első eredményei.

Az egyik beregszászi járási településen lakossági bejelentés alapján tettek látogatást B. István helyi lakosnál. A negyvennégy éves férfi nyugodtan szemlélte a házkutatást. Nyugalma akkor szállt el, amikor a nyomozók felmentek a padlásra. Megváltozott viselkedése a rendőröknek is szemet szúrt, ezért alaposan átkutatták a tetőteret. Az ügyesen kialakított rejtekhelyről 2,4 kilogramm marihuána és 70 dekagramm vadkender került elő. A férfit őrizetbe vették.

Aznap Técsőn az egyik egészségügyi intézményben csíptek fülön kábítószer-terjesztőt a rendőrök. A rendelő vezetői engedély nélkül, törvénytelenül tároltak és alkalmaztak tudatmódosítóknak minősülő készítményeket. A detektívek mintegy háromezer ampullás kiszerelésű tiltott anyagot foglaltak le.

Mint arról Pavlo Kononenko, megyénk főrendőre tájékoztatta a médiát, eddig 12 esetben bukkantak gyógyszerekkel történt visszaélésre. A vétkes patikákban és rendelőkben félezernél több adag engedély nélküli gyógyszert és közel két mázsa leltárban nem szereplő drogkészítményt találtak.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó