2009. október 24., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 154. (826.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Helyhatósági választások jövőre

A parlament döntése értelmében a következő helyhatósági választásokat 2010. május 30-án tartják. Ekkor szavazhatunk a helyi képviselőkre, a községi, nagyközségi és városi polgármesterekre. Az újonnan megválasztottak mandátuma öt évig lesz érvényes. Azokon a helyeken, ahol előrehozott választásokat tartottak, a testületek és az elöljárók hivatalukban maradnak.

Autórobbantásos kampány

Ismeretlen tettesek felgyújtották Vaszil Kolida, a Régiók Pártja ökörmezői járási szervezete alelnökének személygépkocsiját. Mint arról a párt sajtószolgálata beszámolt, a Mitsubishi Pajero az egyik ökörmezői szaklíceum előtt parkolt. Csütörtökre virradó éjjel hatalmas robbanás rázta meg a környéket, majd másodpercek alatt lángba borult a terepjáró. A tűzoltók a járművet nem tudták megmenteni, belsejében azonban megtalálták a gyújtogatók által használt Molotov-koktél maradványait. A pártszervezet helyi alelnöke elmondta, ellenlábasai már több ízben fenyegetőztek leszámolással. Néhány évvel korábban Ungváron egy párttag személygépkocsiját robbantották fel. A tettes máig nem került elő. Ennélfogva a Régiók Pártja közleményben jelezte, ebben az esetben is kételkednek a nyomozás eredményességében.

Ukrán–szlovák viszonyok

Mélyponton az ukrán–szlovák politikai, gazdasági és kulturális kapcsolat, állapította meg az ungvári stratégiai kutatások nemzeti intézet által szervezett nemzetközi konferencia több részvevője. A kétnapos tanácskozás a két ország kapcsolatrendszerét vette górcső alá. A meghívott előadók elemezték a határon átnyúló együttműködés jelenlegi állapotát, megvitatták, miként hatott ki a viszonyokra Szlovákia csatlakozása a schengeni vízumrendszerhez, illetve vázolták, milyen lehetőségei vannak Ukrajnának az EU által támogatott Keleti partnerség által.

Ünnepi tárlat Tiszapéterfalván

Prófusz Marianna beregi hímzéseiből és Réti János képzőművész grafikáiból nyílik ma kiállítás a Tiszapéterfalvai Képtárban. A rendezvény megnyitóját 13 órakor (közép-európai idő) tartják.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó