2009. október 22., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 152.-153. (824.-825.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Négy project érinti megyénket

2013-ig két európai uniós program keretében négy kárpátaljai projekt valósul meg, amelyekre 186, illetve 68 millió euró áll rendelkezésre. Az Ukrajna, Lengyelország és Belarusz, valamint az Ukrajna, Magyarország, Szlovákia és Románia közös megvalósítású tervek kapcsán fejlesztik majd a Beregszász melletti határátkelőt, tisztítják a Tisza medrét, bővítik az ukrán–magyar logisztikai kapcsolatokat, a beregszászi körgyűrű megépítésével javítják a környék közlekedésének infrastruktúráját.

Bombariadó Csapon

Száz kilogrammos második világháborús bombára bukkantak Csapon egy építkezés közelében. A közműárkok ásása közben a markológép egy jókora rozsdás tárgyat fordított ki a földből. A gépkezelő szerencsére nem folytatta a munkát, hanem értesítette a katasztrófa-elhárítók tűzszerészeit. Ezt okosan tette, mert a FAB-100 jelzésű bomba felrobbanása a környező házakat is romba dönthette volna. A tűzszerészek a szükséges óvintézkedések megtétele után több órás idegtépő fáradozással kiemelték, biztonságos helyre szállították és megsemmisítették a robbanószerkezetet.

Cserbenhagyó gázolót keresnek

Nagy erőkkel keresi a rendőrség azt az ismeretlen autóst, aki két személyt gázolt el Ungvár külterületén. A baleset az éjszakai órákban történt, amikor az egyik gyár két dolgozója a késői műszakból tartott hazafelé. A nyomokból ítélve a sötét színű gépkocsival közlekedő gázoló elmenekült a helyszínről. A harminchat éves nőt és negyvenhárom éves kollégáját életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó