2009. október 20., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 151. (823.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Esélyünk sem volt a pontszerzésre
Kieső helyre csúszott vissza a Zakarpattya

Amint azt szombati számunkban megjósoltuk, igen veszélyes kirándulás várt az FK Zakarpattyára Odesszában. A csapatunk számára nem túl biztató előjelek beigazolódtak, s sima vereség lett a vége. Öt fordulóval az élvonalbeli pontvadászat őszi zárása előtt az ungváriak visszacsúsztak a kieső zónába. Onnan ismét elmozdulni pokolian nehéz lesz, a hétvégén például a Sahtar Doneck következik.

A pocsék rajt után az elmúlt fordulókban már javuló formát mutató Csornomorec Odessza az FK Zakarpattya ellen folytatta a kapaszkodást, s idénybeli második győzelmével kieső helyről egészen a tizenkettedik pozícióba emelkedett, eddigi helyére pedig az éppen legyőzött Ung-parti alakulat süllyedt. Igor Gamula, a mieink vezetőedzője sérülés miatt több játékosára sem számíthatott, ám a legnagyobb veszteség a két középső középpályás, Mikuljak és Kozoriz együttes kiválása volt. Végül is az alábbi összeállításban tudta le a kilencven percet csapatunk: Babenko – Bolohan, Csizsevszkij, Sendrik (Timcsenko, 89. p), Leandro – Trisovic, Braila (Bito, 62. p), Ruben Gomes, Zotov, Artyomenko (Nevuche, 46. p) – Davidov.

Sajnos, az első percektől a hazaiak akarata érvényesült, amit jól jelez, hogy már a 28. percben kialakult a 2–0-ás végeredmény, s onnantól kezdve a csapatok szinte csak kötelességből tudták le a hátralévő bő egy órát. A vezetést Rebenok szerezte meg a 25. minutumban, rá három percre pedig az előtte nem sokkal kényszerből becserélt Melnik fejelt gólt egy szögletet követően. Feltétlen megjegyzendő, hogy mindkét találatot komoly védői hiba előzte meg. Csapatunk újítani már nem tudott, s hogy megérdemelt a veresége, az is alátámasztja, hogy az egész meccs alatt csak négyszer találták el a hazaiak kapuját, ráadásul abból csak egyet nevezhetünk veszélyesnek.

A folytatás még nehezebbnek ígérkezik. Október 25-én a Sahtar Doneck látogat Ungvárra, majd két hét múlva a másik hazai sztárcsapat, a Dinamo Kijev is felkeresi megyeszékhelyünket. Több mint aggasztó, hogy az egész mezőnyben mi rúgtuk a legkevesebb, szám szerint öt gólt, ráadásul csatáraink már 355 perce gólképtelenek, így nem csoda, hogy három legutóbbi bajnokinkat úgy vesztettük el, hogy egyszer sem tudtuk megzörgetni az ellenfél hálóját. Ezek után még belegondolni is rossz, mi várható a Sahtar ellen…

Ami a hazai Premier Liga hétvégi játéknapját illeti, a doneckiek új stadionjukban könnyedén, a kijeviek viszont hátrányból fordítva, igencsak nyögvenyelősen zsebelték be a három pontot. Megszerezte első győzelmét a Krivbasz, folytatta mélyrepülését a kupagyőztes Vorszkla Poltava. További érdekesség, hogy öt játékosnak sikerült a duplázás. A 10. forduló eredményei: Csornomorec – FK Zakarpattya 2–0 (Rebenok, Melnik), Krivbasz – Zorja 4–0 (Makszimov-2, Bartulovic-2), Metalurg Zaporizzsja – Dnyipro 1–3 (Polevoj – Rotany, Szeleznyov, Home¬nyuk), Vorszkla – Metalurg Doneck 1–2 (Markoski – Mario Sergio, Mhitarjan), Dinamo – Obolony 2–1 (Milevszkij, Sevcsenko – Javorszkij), Sahtar – Kárpáti 5–1 (Fernandinho-2, Jadson, Luis Adriano-2 – Golodjuk), Iljicsivec – Metaliszt 0–2 (Coelho-2), Tavrija – Arszenal 2–2 (Idahor, Gigiadze – Jescsenko, Vorobej).

D. Gy.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó