2009. október 20., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 151. (823.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Ötvenöt év után magyar érem

A magyar válogatott 1–1-es rendes játékidő után tizenegyesekkel legyőzte Costa Ricát az Egyiptomban zajló U20-as világbajnokság bronzmérkőzésén, így hatalmas sikert elérve legjobb európai csapatként a harmadik helyen zárta a tornát. Ghána nyerte meg a vb-t, miután a gól nélküli finálét követően tizenegyesrúgások után 4–3-ra verték Brazíliát.

Koman Vladimir öt góljának köszönhetően az egyiptomi vb ezüstcipőse lett. A nyolc találatig jutó ghánai Dominic Adiyiah a torna gólkirálya, és a vb legjobb játékosának járó díjat is megkapta. A kapusok között a Costa Rica-i Esteban Alvaradót látták a legjobbnak a szakemberek.

– A saját teljesítményemet nem szeretném értékelni, a csapat viszont egy nagyon jó világbajnokságon van túl. Remélem, hogy a felnőttek között is sokra viszi ez a társaság – mondta a hajrában sorsdöntő büntetőt értékesítő Koman Vladimir a lefújás után.

Mindeközben a hazatérő válogatottat körülbelül 1500 ember várta Ferihegyen. A szurkolók mellett ott voltak a szövetség vezetői, valamint az utolsó, futball Vb-n érmet szerzett csapat hátvédje, Buzánszky Jenő is.

– Nyerő típusú játékosok voltak a pályán, akiket éveken keresztül tanítottak a válogatott és a klubok edzői, így az érdem jelentős része az övék. Természetesen nekünk ebben a hat hétben kellett a játékosok felkészítését, elsősorban a taktikai és mentális részét megoldani. Örömmel tapasztaltuk, hogy ez sikerült, és nem véletlen ez az eredmény – mondta a hazatérést követően Egervári Sándor, a "győztes hadvezér", aki augusztus közepén vette át a csapatot a holland Wilco van Buurentől.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó