2009. október 20., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 151. (823.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Csapról csak egy szerelvény nem indult

A magyarországi vasutassztrájk, mely hétfőre virradóra vette kezdetét, de reggel 9 órakor már fel is függesztették, Csapon nem okozott fennakadásokat a nemzetközi vasúti személyforgalomban, tájékoztatták lapunkat a pályaudvar ügyeletén.

A Moszkva–Budapest nemzetközi gyors a menetrendnek megfelelően kijevi idő szerint 6 óra 30 perckor elindult Záhony állomásra. Igaz, onnan csak több órás várakozást követően haladhatott tovább. Egyedül a Csap–Záhony közötti járatok közül maradt ki a legkorábbi. A következő szerelvények viszont, késéssel bár, de rendre befutottak, illetve elindultak.

Olexa Imre, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) záhonyi területi vezető ügyvivője elmondta: a magyar–ukrán határ mentén fekvő város állomásáról egyetlen vonat sem indult el hajnali 5 óráig. A sztrájk Záhony térségében fél négykor kezdődött. A sztrájkhoz a környék állomásain is csatlakozott a vasutasok többsége, így a délelőtti órákban minden irányban állt a forgalom. A Szabolcs Volán Zrt. Nyíregyháza–Budapest, Záhony–Nyíregyháza, Mátészalka–Nyíregyháza és Nyíregyháza–Újfehértó–Debrecen útvonalon indított mentesítő buszokat a vonatok pótlására.

Klupta István, az érdekképviseleti szervezet helyi vezető ügyvivője szerint a vonatközlekedés hétfőn a délutáni órákig maradt bizonytalan Nyíregyházán, hiszen a térség többi állomásán tovább sztrájkolt a vasutasok többsége. A VDSZSZ sztrájkbizottságának döntése alapján a hétfőn nulla órakor megkezdett sztrájkot 9 órakor az ország teljes területén felfüggesztették, azonban ha kedden eredménytelenek lesznek a tárgyalások, a szakszervezet mérlegelni fogja a munkabeszüntetés folytatásának lehetőségét.

(balogh)

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó