2009. október 20., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 151. (823.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Örökbefogadók találkozója

Találkozót szervezett a Sipos Géza vezette Sámuel Alapítvány azon családoknak, akik segítségével az elmúlt nyolc év folyamán indítottak el örökbefogadási eljárást. A kezdeményezésnek köszönhetően tizenhárom gyermek talált szerető otthonra. A szervezők ezzel is szerették volna kifejezni, hogy a családok istápolásáról nem mondtak le, továbbra is szeretnék őket figyelemmel kísérni. Taracközi Ferenc alapító tag arról szólt, hogy sok szülő, bár mindent odaadna egy gyermekért, nem tudja megtenni ezt a lépést. Gogola István keresztyén pszichológus, az alapítvány munkatársa kifejtette: ahhoz, hogy a gyermekek az élet bármely területén meg tudják állni helyüket, feltétel nélküli szeretetre van szükségük.

Soltész-tárlat Fehérváron

Székesfehérvárott a határon túli magyar irodalom napjai rendezvénysorozat keretében rendezték meg Dankó-Soltész Krisztina kárpátaljai festőművész, a Kassák Antal nevét viselő független képzőművészeti szövetség tagjának egyéni tárlatát. A közel 50 csendéletből és tájképből álló kiállítást Cser-Palkovics András, az Országgyűlés képviselője nyitotta meg. A festményeket a művészetkedvelők két hétig tekinthették meg.

Harmincéves a Zakarpattya

Fennállásának 30. évfordulóját méltatja az ungvári Zakarpattya szálloda. A hotel, melyet 1979-ben magyarországi építőmunkások hoztak tető alá direkt a moszkvai olimpia idejére, rekordidő – mindössze tíz hónap – alatt készült el. Működésének mélypontját 1994 és 2004 között élte át, ám a menedzsmentcserét követően ismét nyereséges lett. A komplexum a születésnapi rendezvények után már a téli turisták fogadására készül.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó