2009. október 17., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 150. (822.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Akció a klímaváltozás megelőzésére

Október 18-tól 26-ig tart az az országos akció, mellyel a Nemzetközi Természetvédelmi Világszervezet (WWF), valamint a hasonló profilú "Természet hangja" elnevezésű ukrán egyesület a klímaváltozás veszélyeire hívja fel a figyelmet. Az akció, melynek során a globális felmelegedés megelőzéséről, az energiatakarékosság lehetséges módjairól, a környezetszennyezés következményeiről tartanak előadásokat, holnap délelőtt startol Ungváron a Színház téren.

Érettségizettek adatbankja

Az ungvári foglalkoztatási központ a városi művelődési, sport-, család- és ifjúságügyi osztály közreműködésével adatbankot hozott létre, melyben azokat a megyeszékhely iskoláiban érettségizett fiatalokat tartják nyilván, akik nem tanulnak tovább és nem is dolgoznak. Ennek célja, hogy ezek a fiatalok se kallódjanak el, szakmát tanulhassanak, illetve munkahelyet találjanak. Eddig ketten döntöttek a szakmai képzés mellett.

Tovább élnek a félkezű rablók

Hiába tiltja a törvény, a tulajdonosok megtalálják a módját, hogy tovább üzemeltessék a félkarú rablókat, vagyis a pénzelnyelő automatákat. Legújabban az internet segítségével teszik ezt. Az elmúlt hetekben tizenkét esetre derítettek fényt a rendőri szervek a megye különböző pontjain. Az érintett városok között szerepel többek között Técső, Csap, Munkács, Huszt és a megyeszékhely is. A törvénysértésben érintettek ötven és száz adómentes minimálbér közötti összegnek megfelelő büntetést fizettek, illetve ötéves szabadságvesztést kaptak.

Női fehérneműt csempészett

Több mint egymillió hrivnya értékű női fehérneműt kísérelt meg becsempészni az országba az az ukrán állampolgár, aki a Tisza közúti határátkelőn akadt fenn a vámvizsgálaton. A férfi azt állította, csak háromezer hrivnya van nála és a személyes holmiját tartalmazó csomagok. A kisteherautó rakterében azonban műanyag zsákokba csomagolva tekintélyes mennyiségű női alsóneműt és más ruházati cikkeket találtak. Az árut és a gépkocsit elkobozták.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó