2009. október 15., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 148.-149. (820.-821.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Rendbontások ősze

Sajnos nem csak a focié, hanem sokszor az erőszaké volt a főszerep a megyei labdarúgó-bajnokság őszi szezonjának eddig eltelt időszakában. Rendbontások, bíróverések, idő előtt félbeszakított mérkőzések és egy kizárás korbácsolta az indulatokat.

Majdnem minden fordulóra jutott egy kakaskodás. Hol a játékosok, hol a szurkolók gondolták úgy, számon kérik a játékvezetőn döntéseit. A legkirívóbb eset Kőrösmezőn történt, ahol a házigazda Hoverla játékosai és szurkolói a Beregvidéki FC elleni mérkőzésen súlyosan bántalmazták a játékvezetői triót. Ezt követően a megyei szakszövetség a Hoverlával szeretett volna példát statuálni, pénzbírsággal sújtotta a csapatot és egy évre eltiltotta. Konkrétan az idei szezontól. Így a következő idényben már pályára léphetnek.

A Hoverla kizárása úgy látszik, nem volt precedens értékű. Hisz, ahogy arról keddi lapszámunkban már beszámoltunk, újabb rendbontás és egy idő előtt lefújt mérkőzés került reflektorfénybe. A hétvégi 28. fordulóban a Beregvidéki FC – Nagybereznai Sport FC találkozó 41. percében a vendégek először nekitámadtak a játékvezetőnek, majd levonultak a pályáról. Meg nem erősített információk szerint a Vérke-parti csapat kapja majd a három pontot, míg a nagybereznaiak büntetésre számíthatnak. Az esetet a szakszövetség fegyelmi bizottsága az október 20-i ülésén tárgyalja.

Ha a beregszásziaknak ítélik a három pontot, akkor átveszik a vezetést a tabellán a címvédő Munkácsi FC-től. A bajnoki cím sorsába még beleszólhat a Szolyvai Avangard utódja, az FK Polena.

Hétvégi eredmények: Újdávidházai Medvigy – Ökörmezői Verhovina 4–2, FK Borzsava – FK Polena 0–1, Técsői FC – Ilosvai Buzsora 1–0, Rahói Kárpáti – Pisztraházai Meteor 2–2, Nagyszőlősi FC – Nagybocskói Jalinka 1–1.

Sz. S.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó