2009. október 15., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 148.-149. (820.-821.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Egy hullámhosszon

A református rádiók eredményesebb együttműködéséről tanácskoztak a magyarországi mályi Mécses Központban a Kárpát-medencei református rádiók képviselői. Egy holland magánalapítvány pályázatának segítségével a www.refradio.eu honlapon külön linkekről érhetők el a kárpát-medencei református médiumok portáljai, ahol a látogatók a műsorokba is belehallgathatnak.

Gázrobbanás Eszenyben

Az ungvári járási Eszeny egyik családi házának nyári konyhájában robbant fel a gáztűzhely, amelynek következtében megrongálódtak az épület ablakai és ajtaja, a falakon repedések keletkeztek, a helyiségben tartózkodó negyvenöt éves házigazda pedig fejsérülést szenvedett. Részben az ő figyelmetlensége miatt történt a baleset, mert valószínűleg érzékelte a gázszivárgást, mégis cigarettára gyújtott.

Szolgáltatás félmegoldással

Mint egyik korábbi számunkban megírtuk, a megyeszékhelyen a Március 8 utca több nyolcemeletes lakóházában szünetelt a gázszolgáltatás, annak okán, hogy a tulajdonosok engedély nélkül szereltették be az egyéni fűtési rendszert. A Zakarpatgaz Rt.-től kapott tájékoztatás szerint ameddig a renittenskedők nem törvényesítik az új rendszert, addig fűtés céljára továbbra sem kapnak gázt, ám a tűzhelyekhez a központi vezetéken keresztül érkezik, így főzni, vizet melegíteni tudnak.

Mérgezett a bútor

Idén immár második alkalommal történt "bútormérgezés" megyénkben. Először egy szolyvai család került kórházba három hétre, miután új sarokrekamiét vásárolt. Most egy munkácsi család járt pórul az új szerzeménnyel. A vétkesekről, az Asztra–Mebel vállalatnál megrendelt szekrény készítőiről kiderült, hogy törvénytelenül bérelték a cég egyik helyiségét, s a bútorgyártás során nem tartották be a technológiai előírásokat. A vásárlók a párolgó festékgőztől kaptak mérgezést – állapították meg az orvosok.

Rénó okozta a vesztét

A szomszédos Szabolcs–Szatmár–Bereg megye területén Tiszakóródon tartottak közúti ellenőrzést a rendőrök. Az egyik járőr azt vette észre, hogy egy gépkocsi az ellenőrzés előtt visszafordul és elhajt. Azonnal utána indultak, a kocsit Tiszacsécse külterületén találták meg hátrahagyva, utasterében 10 442 doboz ukrán zárjegyes cigarettával. A csempész felkutatására a helyszínről nyomkövető kutyát indítottak. Rénó, a németjuhász mintegy fél kilométeres keresés után egy lakóház udvarán, a bokrok alá elbújva találta meg a több mint két méter magas, testes férfit. Az ellenállást nem tanúsító ukrán állampolgárt a rendőrök megbilincselték és előállították. A gyanúsítottat, a hatmillió forint feletti értékű cigarettát és a csempészéshez használt járművet az eljárást folytató vám- és pénzügyőrségnek adták át, tudta meg szerkesztőségünk Fülöp Gergely nyírségi rendőrségi szóvivőtől.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó