2009. október 13., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 147. (819.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Baba helyett motor

Több ezer sportbarátot vonzott a Huszt közelében rendezett országos motokrossz-sorozat hatodik záró etapja.

A remek hangulatú és igen látványos motorbőgetésben egyaránt részt vettek amatőrök és profik, kicsik és nagyok, fiúk, sőt lányok. A mindössze 8 éves Panyko Kornélia (a fotón) esetében a motorozás olyan, mint a vele hasonló korú kislányoknál a babázás, tudtuk meg édesapjától.

A Változások Frontja által szponzorált és a Huszti Műszaki Kolledzs lebonyolításában rendezett futamokon az ötven köbcentis motoroktól kezdve a királykategóriának minősülő ötszázasig minden típusú erőforrás megtalálható volt. A főként az ország nyugati régiójából érkező versenyzők szinte kivétel nélkül igen elismerően nyilatkoztak a remekül előkészített 2,6 km hosszúságú pályáról. A döntőnek novemberben Kijev ad otthont, tudtuk meg a szervezőktől.

D. Gy.

U20-vb: elődöntőben a magyar válogatott

Az olaszok ellen 1–1-es rendes játékidő után 3–2-es győzelemmel jutott az U20-as világbajnokság elődöntőjébe a magyar válogatott. Magyarország ma az elődöntőben Ghánával játszik, melyet az M1 16:30–tól közvetít.

A negyeddöntőbe jutás után újabb történelmi sikert ért el a magyar U20-as labdarúgó-válogatott azzal, hogy 3–2-re legyőzte Olaszországot, és elődöntőbe jutott az egyiptomi VB-n. A magyaroktól egy, az olaszoktól három futballistát állított ki a játékvezető a 120 perc folyamán. Gólok: Koman (2., 11-esből), Németh (112. és 117.), – Mazzotta (82.), Bonaventura (113.) A nemzetközi sajtó a magyarok dicséretével van tele, hiszen a csapat a legjobb négy közé egyetlen európaiként került be. Magyar együttes legutóbb labdarúgó-világbajnokságon 1954-ben járt ilyen magasságban.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó