2009. október 10., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 146. (818.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A VB és Mihajlicsenko állása a tét

Sorsdöntő meccs vár ma este az ukrán labdarúgó-válogatottra. Amennyiben legyőzi a csoportjában eddig százszázalékos Angliát, akkor szinte garantált a pótselejtezőt érő második hely. Amennyiben viszont nem sikerül megfosztani veretlenségétől a "három oroszlánosokat", akkor nagy valószínűség szerint Horvátország meccselhet a jövő nyári VB-részvételért.

A dnyipropetrovszki találkozó előtt Olekszij Mihajlicsenko (a képen) szövetségi kapitány nem kertelt, azt mondta, csak a győzelem elfogadható, még akkor is, ha papíron az angolok az esélyesek. Keretében két újoncot fedezhetünk fel, két védőt. Hacseridi a Dinamóban, Rakickij pedig a Sahtarban nyújt hétről hétre kiváló teljesítményt. A szeptemberi kvalifikációkhoz hasonlóan most is a válogatottal készülhet az ungvári nevelésű Kobin, aki nyártól már a Sahtar játékosa és Andorra ellen a válogatottban is debütált. Sokakat meglepett a hosszú ideig tartó sérüléséből éppen csak hogy felépült Alijev és Mihalik behívása. A két dinamóst feltehetőleg az angolok elleni derbin még nem, ám a négy nap múlva következő, Andorra elleni kilencven percen már pályára küldi a kapitány. Bennfentesek úgy tudják, amennyiben a sárga-kékek nem szerzik meg a csoport második helyét, abban az esetben a szövetség az Európa-bajnoki selejtezőciklusra már mást ültet a kispadra. Nem jó hír, hogy Fabio Capello angoljai a biztos csoportelsőség ellenére is legerősebb keretükkel érkeztek meg Ukrajnába.

A magyarokra is sorsdöntő találkozók vártak volna, ha szeptemberben nem kapnak ki Budapesten a svédektől és a portugáloktól egyaránt. Így viszont csak a negyedik helyről rugaszkodhatnak neki a ma esti portugáliai és a jövő szerdai dániai folytatásnak. S ugyan matematikailag még van sanszuk a második hely elérésére, de a valóságban még a legvérmesebb szurkolók sem tennének komolyabb tétet erre a "hőstettre". Erwin Koeman keretében is találni új arcokat, akik ugyan már egy hónapja is kaptak invitálást, de címeres mezben még soha nem léphettek pályára. A debreceni Mészáros Norbertről és az orosz Amkar Permben légióskodó Gaál Miklósról van szó, míg a szintén debreceni Varga József eleve most először utazhatott el a válogatott edzőtáborába. Biztosan nem játszik ma este Dárdai Pál és Hajnal Tamás. A két Bundesliga-játékos közül előbbi el sem utazott már Lisszabonba.

D. Gy.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó