2009. október 10., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 146. (818.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Kárpátaljai világbajnok

Aranyéremmel tért haza Szerhij Oleolenko, vidékünk legeredményesebb erőemelője a franciaországi világbajnokságról.

A harminc ország háromszáz versenyzőjét felvonultató seregszemlén a 140 kilogrammosok súlycsoportjában induló Oleolenko nagy csatában, világcsúccsal utasította maga mögé vetélytársait. A kárpátaljai erőemelő, aki a "Kárpáti Medve" címet is bezsebelte az idén, legközelebb október 17-én, Prágában, Világkupán vesz részt.

Beckham visszatérhet a Milanhoz

A Los Angeles Galaxy labdarúgócsapata kölcsön akarja adni David Beckhamet az olasz AC Milannak, hogy az angol középpályásnak legyen esélye bekerülni Fabio Capello válogatott keretébe, és szerepelhessen a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon.

Az angol válogatott olasz szövetségi kapitánya már korábban leszögezte, csak akkor számít a Manchester United és a Real Madrid korábbi klasszisára, ha nívós európai bajnokságban szerepel. Beckham az elmúlt szezon második felében már pályára lépett kölcsönben a jelenleg az olasz bajnokság 12. helyén szerénykedő milánóiaknál, és úgy tűnik, hamarosan visszatérhet a San Siróba.

Újabb veretlent verhet meg

Vitalij Klicsko decemberben egy újabb veretlen amerikaival mérkőzhet, de Kevin Johnson hibátlan mérlege ellenére sem nagy név, hiszen még jelentős bokszolót nem vert meg, és semmilyen címet sem nyert.

A tervek szerint a WBC nehézsúlyú világbajnoka és a veretlen amerikai december 12-én, Svájcban száll ringbe a VB-címért. Klicskónak rövid időn belül ez lesz a második címmeccse, amit veretlen ellenféllel vív. Szeptember végén a szintén vereség nélkül álló Chris Arreolát technikai KO-val győzte le, riválisa a 11. menetre már ki sem állt. A 38 éves ukránnak ez lesz a 41. meccse, eddig csak kettőt veszített el, Lennox Lewis (2003) és Chris Byrd (2000) ellen. Győztes találkozói közül mindössze egy ment végig, a többit idő előtt hozta.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó