2009. október 10., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 146. (818.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
"Ez a csapat Isten ajándéka!"

A legtöbb kárpátaljai magyar drukker szíve nagyot dobban, amikor azt a szót hallja, hogy Fradi. Legyen az labdarúgás vagy más sportág. Ezúttal női kézilabdásaik jártak Ungváron, BL-selejtezőt vívtak. Éltünk a ritkán kínálkozó alkalommal, s az együttes vezetőedzőjével, Elek Gáborral beszélgettünk edzői hitvallásáról, habitusáról, csapatáról és a közeljövő terveiről.

– Csapata már az első mérkőzésen elismerést váltott ki az ungvári szurkolók körében, hiszen az ukrán bajnokot győzte le magabiztosan, amelyre a helyi kedvencek, a Kárpáti-UNE együttese évek óta képtelen.

– Megmondom őszintén, a Szmart Krivij Rij "fekete ló" volt számunkra. Képtelenek voltunk videófelvételt szerezni róluk. Így csak arra hagyatkozhattunk, hogy a mérkőzés elején megpróbáltuk a saját játékunkat játszani. Ez elég is volt.

– Bemutatná csapatát olvasóinknak?

– Az elmúlt év tavasza után kész csoda, hogy egyáltalán itt vagyunk Ungváron, BL-kvalifikáción. Tavaly nyáron vettem át a csapat irányítását, egy olyan pillanatban, amikor nyolc kezdőjátékos távozott a bajnoki bronzérmes Ferencvárosból. Nem volt könnyű Németh András mester örökébe lépni. Akkor talán egyedül a hit volt az, ami összetartotta az együttest. No meg a Fradi-szív! Lassan azonban a teljesen átalakított és megfiatalított csapat is hozni kezdte az eredményeket. Sőt, még a bajnok Győrt is két vállra tudtuk fektetni egy igen emlékezetes rangadón.

– Az alapszakaszban a harmadikok lettek.

– Így van, de a rájátszásban rá tudtunk tenni még egy lapáttal és így végül ezüstérmesek lettünk, amit nagyon nagy fegyverténynek tartok. A győriek tavalyi nagyszerű kupaszereplésének köszönhetően most mi is a bajnokcsapatok selejtezőjében szerepelhettünk. Az elmúlt évben szépen fejlődtünk, de most sajnos megint elveszítettünk két válogatott játékost, Szamoránsky Piroskát és Zácsik Szandrát. Eligazoltak tőlünk. Vagyis, megint elölről kezdhetem a csapatépítést.

– Mennyire jöhetnek képbe a fiatalok?

– Egyelőre csak rájuk építhetek. Elsősorban Szucsánszki Zitára, Kenyeres Fannira és Balogh Barbarára, akik egyre meghatározóbb játékosok, sőt már a válogatottban is helyet követelnek maguknak.

– Milyen a többi csapattag hozzáállása?

– Nyugodtan kijelenthetem, tökéletes. Egy nagyszerű közösség, jópofa, kedves és jó humorral megáldott társaság. Öröm velük dolgozni. Őszintén mondom: ez a csapat Isten ajándéka!

Nigriny Szabolcs

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó