2009. október 8., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 144.-145. (816.-817.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
A Munkácsi FC az élre állt

A Munkácsi FC hosszú hetek után ismét átvette a vezetést a megyei élvonalban, miután a hétvégi 27. fordulóban begyűjtötte a három pontot, míg a nagy rivális Beregvidéki FC szabadnapos volt.

A megyei labdarúgó-bajnokság hétvégi játéknapja többnyire a papírformának megfelelően alakult. Eredmények: Kőrösmezői Hoverla – Rahói Kárpáti 0–3, Viski FC – FK Szerednye 1–2 , Nagybereznai Sport FC – Nagyszőlősi FC 3–0, Ilosvai Buzsora – FK Borzsava 2–1, Pisztraházai Meteor – Munkácsi FC 0–2, Nagybocskói Jalinka – Técsői FC 3–0, FK Polena – Újdávidházai Medvigy 3–2. Az élboly és az alsóház pillanatnyi állása: 1. Munkácsi FC 66 pont, 2. Beregvidéki FC 63, 3. FK Polena 59,... 15. Ökörmezői Verhovina 19, 16. Pisztraházai Meteor 18, 17. Técsői FC 15.

Cseh-veréssel a nyolc között

A magyar U20-as válogatott Csehország ellen vívta első mérkőzését az Egyiptomban zajló világbajnokság kieséses szakaszában.

A nyolcaddöntőben a magyarok szereztek vezetést Kiss Máté bombagóljával, de a csehek egyenlítettek. A rendes játékidőben nem született több gól, ám a ráadásban a csehek jutottak előnyhöz, de Koman Vladimir szabadrúgásból egyenlített. A tizenegyesrúgások során Gulácsi Péter három alkalommal is védett, és ezzel bejuttatta a magyar csapatot a negyeddöntőbe, ahol az olaszokkal méri össze erejét pénteken.

– Talán érthető, ha egy ilyen mérkőzés után az érzelmek dominálnak, ezért kérem, mindenki értse meg, ha most csak annyit mondok: Magyarország neve a világ legjobb nyolc csapata között szerepel. A szakmai értékelést a későbbiekre hagynám, most örüljünk, élvezzük ki a sikert – mondta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor szövetségi edző.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó