2009. október 8., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 144.-145. (816.-817.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Kulcslyuk
Renáta, a mozgás szerelmese

Meszárcsek Renáta a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola 7/A. osztályos tanulója. Szereti a matematikát, a rajzot, a tornát, de elmondása szerint jóban van az angollal is. A legjobban mégiscsak a tánc áll hozzá a legközelebb. Az ifjú hölgy már évek óta tagja a Street Dance táncegyüttesnek, valamint a Borka Beáta által vezetett modelliskolának.

– Csak négyéves voltam, amikor elkezdtem táncolni. Az együttesbe hétéves korom óta járok, jelenleg a középső csoportban vagyok. Kedvelem a mozgást, a táncot, nagyon szeretem a társaimat, a koreográfusunkat, és persze Tánya nénit, az együttes vezetőjét. Ő figyelt fel a tánctudásomra – szögezi le mosolyogva.

Renáta az elmúlt évek alatt nagyon sokat fejlődött, rendszeresen jár a próbákra, az együttes egyik legsikeresebb tagja.

– Minden táncot szeretek, de azért vannak kedvenceim: a csa–csa–csa, a keringő, a dzsájf. A legegyszerűbb megtanulni a modern és a diszkótáncokat.

Bár beszélgetőpartnerem még nagyon fiatal, mégis megkérdeztem tőle, szeretné-e felnőtt korában is folytatni a táncot.

– Ez az életem része, sőt, oktatóként vagy koreográfusként is el tudom magam képzelni. Már többször volt rá példa, hogy a kisebbeket tanítgattam, megmutattam nekik egy-egy lépést.

– A színpadon nem vagy lámpalázas?

– Egyáltalán nem. Sőt, Tánya néni azt mondja, én vagyok a legmosolygósabb a csoportban. Akkor vagyok a legboldogabb, ha színpadon lehetek, és táncolhatok.

– Ez nagyon szép, de gondolom, fárasztó is. Mit csinálsz, amikor pihensz?

– Nálam a pihenést a sportolás jelenti. Szeretek biciklizni, focizni. Ez utóbbi olyan jól megy, hogy bátran felveszem a "harcot" a fiúkkal, annak ellenére, hogy a futball igazi fiús sport. Pihenésképp tévét nézek, meséket olvasok. Lehet, hogy furcsán hangzik, de engem még mindig a meséskönyvek kötnek le...

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó