2009. október 8., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 144.-145. (816.-817.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Military gólyatábor

A Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének (KMDFKSZ) gólyatáborában az ungvári felsőoktatási intézmények magyar ajkú elsősei tartalmas programok, ügyességi és szellemi vetélkedők és az elmaradhatatlan bulik közepette átestek a beavatáson.

Az idei kilencedik egységkovácsoló összejövetel is tartogatott meglepetéseket és újdonságokat – mondja Seremet Sándor szervező. – A tavalyihoz hasonlóan idén is a perecsenyi járási Rónafürdő (Lumsori) környékén található üdülőtelep volt a támaszpont. Nem véletlen a szóhasználat, ugyanis az előző évek mintájára, katonai kerettörténetre épült a gólyatábor. Az Ungvári Nemzeti Egyetem és a Kijevi Szlavisztikai Egyetem ungvári fiókintézetének tizenöt elsőse Artúr, Attila, a cowboyok és indiánok, valamint a vámpírok kora után idén a csatamezőn edződött.

A harcias három nap alatt a gólyáknak az volt a feladatuk, hogy bevegyék az erődítményt. A nem veszélytelen akciók során a több méter magasban húzódó kötélpályán kellett átjutniuk. Majd a harcmezővé alakult erdőben fegyverek ropogása törte meg a csendet. A kelepelők festékgolyókkal töltött légfegyverekkel (paintball) indítottak támadást. Végül katamaránokon vízre szálltak és másfél-két kilométert evezve a nevickei duzzasztónál kötöttek ki, tovább gazdagítva ezzel az előző két napban szerzett élményeket.

Az ügyességi és taktikai feladatok mellett a szervezők logikai próbatételekkel is próbára tették az elsősöket. Mindezek filmszalagra kerültek, így nemcsak a fotók, de egy kisfilm is megörökíti a gólyaavatást.

Szabó Sándor

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó