2009. október 6., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 143. (815.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Pert nyert a főökológus

A személyét ért becsületsértés, rágalmazás és hitelrontás címén indított pert Ungvár polgármestere ellen a megyei környezetvédelmi főosztály vezetője.

Andrij Pogorelov saját elmondása szerint azért jelentette fel Szerhij Ratusnyakot, mert az a múlt év folyamán egy huszonhárom hektáros területre próbálta meg rátenni a kezét. Célja elérése érdekében ráadásul a lakosságot is megtévesztette azzal az állításával, hogy élményfürdő létesülne a Bozdosi parkban.

A környezetvédelmi főosztály sajtószolgálatának tájékoztatója szerint soha semmilyen strand tervrajza nem létezett. Az élményfürdő csak a polgármester kitalációja, csakúgy, mint az állítólagos befektető. Ratusnyak viszont ezekre hivatkozva kreált műbalhét és közügyet, így próbálva megszerezni a város egyik legértékesebb, természetvédelmi területét.

Andrij Pogorelov lapunknak nyilatkozva korábban elmondta, nem engednek a polgármester követeléseinek és provokációinak. Mert ilyen megnyilvánulásokra is volt példa. Egy éjszaka például tekintélyes szeméthegyet hordtak össze ismeretlenek a főosztály székházának bejárata elé. Persze, kétség sem fért hozzá, kitől származott a küldemény.

A környezetvédők megakadályozták a törvénytelen területszerzést. Válaszul a polgármester korrupcióval és okirat-hamisítással vádolta meg Pogorelovot. Ratusnyak szerint ugyanis hamisítvány az általa kiszemelt földterület védettségét igazoló okmány.

Megyénk főökológusa megnyerte a polgármester elleni pert. A bírósági döntés kimondja, hogy helyt ad a felperes folyamodványának, és az alperest ötezer hrivnya bírság kifizetésére kötelezi. A pénzt Andrij Pogorelov jótékony célra ajánlja fel.

KISZó-feldolgozás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó