2009. október 6., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 143. (815.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Égett a mazut

Vasárnap Beregszászban a volt téglagyár területén ismeretlen személyek – valószínűleg gyerekek – felgyújtották az ott lévő mazutot. A tűzoltók percek alatt a helyszínre érkeztek és úrrá lettek a lángokon. "Én is kimentem helyszínelni. Mivel nem veszélyes anyag gyúlt meg, környezetünkre nem volt ártalmas, maximum a füst okozott kellemetlenséget a környéken élők számára. Az esetnél senki nem sérült meg, nem történt nagyobb baj" – tudtuk meg Pongó Ádámtól, a Beregszászi Katasztrófa-elhárítási Osztály vezetőjétől.

Fél év múlva itt a távgyógyítás

A Novák Endre nevét viselő Kárpátaljai Megyei Klinikai Kórház fél éven belül csatlakozhat az egészségügyi minisztérium kijevi távmedicina központjához. A távgyógyítás a legkorszerűbb információs rendszer telepítése révén válik lehetővé. A projekt részleteit a szakminisztérium, az egyik hazai távközlő társaság, valamint az Egészségügyi Világszervezet közötti szerződés rögzíti. A telemédiás hálózat segítségével a helyi orvosok a legrövidebb időn belül közvetlenül konzultálhatnak fővárosi kollégáikkal, s így a kiküldetésekre fordított költségeket is megtakaríthatják.

Ötvenezer hrivnya a nyomravezetőnek

Súlyos bűncselekmény felderítéséhez kéri a lakosság segítségét a kárpátaljai rendőrség. Elsősorban azok jelentkezését várják, akik 2009. augusztus 29-én az Ungvár – Csernovci menetrendszerű autóbuszjáraton utaztak. Nagy a valószínűsége, hogy a járat utasai segíthetnek a megyeszékhelyen megölt valutázó férfi gyilkosainak kézre kerítésében. Az ungvári rendőrség a nyomravezetőnek 50 000 hrivnya pénzjutalmat ajánlott fel. A bejelentéseket teljes diszkréció mellett a 102, a 61–43–46, a 61–62–69 és a 3–35–27 ungvári telefonszámokon várják.

Bomba volt a lábuk alatt

Alaposan megrémült az a taracközi gazda, aki megpróbálta kiszedni a földből azt a vasdarabot, melyben megbotlott. Csákánnyal, feszítővassal dolgozott, de mindent eldobált, amikor rádöbbent, hogy egy bombát talált. A második világháborúból visszamaradt veszélyes lelet évtizedek óta hevert a lábuk alatt és a tűzszerészek szerint bármikor felrobbanhatott volna. A harmincöt centiméter átmérőjű és száztizenöt cm hosszú német gyártmányú bombát szigorú biztonsági intézkedések közepette emelték ki és szállították el biztonságos helyre.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó