2009. október 3., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 142. (814.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
"Címvédés az elfogadható eredmény"
A Gáti FC megismétli a sikersztorit

A Gáti Artosz FC az utóbbi évek egyik legsikeresebb csapata a Bereg-vidéki pontvadászatban. Tavaly mindent megnyertek, amit csak lehetett. Az elmúlt évszázad negyvenes éveiben alakult gárda az évtizedek alatt végigjárta a "ranglétrát". A múlt év után az idén is elhódították a VIZHIBU kupát, harmadszor emelhették magasba a trófeát, így meg is tarthatják azt. Most a címvédés lebeg a szemük előtt.

– Hosszú ideje, több mint húsz éve irányítom a gárdát. Sok mindent megéltem az évek során – meséli a múltat idézve Heé Béla, a csapat vezetőedzője. – Az első siker 1994-ben született, mikor is megnyertük a járási kupát. A bajnokságban évről évre az erős középmezőnyben voltunk, ám egy nyúlfarknyi mindig hiányzott a dobogóhoz. Az Artosz vállalat felkarolta a csapatot, és a rések befoldása után jöttek az eredmények. Megnyertük a kupát, 2004-ben és 2005-ben bajnokok lettünk, s a téli kupát is elhódítottuk. 2006-ban ugyancsak polcunkra került a téli kupa. Majd több meghatározó játékost is elcsábítottak a megyei élvonalba. Így 2007-ben – igaz menet közben tudtunk erősíteni a gárdán – épphogy lecsúsztunk a dobogóról, a negyedik helyen végeztünk. Ekkor kovácsolódott össze egy újabb, korábbihoz hasonló, ütős csapat. Tavaly megnyertünk mindent, amit csak lehetett – a bajnokságot és a kupákat. Magáért beszél, hogy a szezonban csupán egyszer szenvedtünk vereséget, egy döntetlent játszottunk, a legtöbb gólt rúgtuk és a legkevesebbet kaptuk. Egész Bereg-vidéken nem volt ellenfelünk.

– Az idei szezonban a múlt év sikereinek és eredményeinek reprodukálása volt a cél?

– Mindig is győzni akartunk, azzal a nem titkolt céllal léptünk pályára, hogy az aranyéremért és a kupáért hajtunk. Ez adott erőt, kitartást a csapatnak. Ám nem ment minden olajozottan, ránk jár a rúd. Több alapjátékos is távozott, volt aki visszavonult, akadt, akit elcsábítottak tőlünk, és sok sérüléssel is szembe kellett néznünk. Bodnár Rolandot, aki itt nevelkedett, a Debrecen harmadik számú csapata igazolta le. Így ismét a fiatalokra, az utánpótlásra építettük a gárdát. Címvédők vagyunk a bajnokságban, így még nehezebb az élen végezni. Minden csapat a mi skalpunkra utazik. Szoros, kiélezett a bajnokság, a múlt évi 18 pontos előny már a múlté. Hét fordulóval a finis előtt négy csapat – a gáti, a beregszászi, a badalói és a dédai – is ringbe szállt az aranyéremért. Mindhárom csapat nagyobb költségvetésből gazdálkodik mint mi. Nagyon megerősödtek, sok profi játékost igazoltak. Nehéz velük felvenni a kesztyűt, de megpróbáljuk, számunkra csak a címvédés az elfogadható eredmény.

– Két első hely már kipipálva?

– Igen, megnyertük a téli kupát és néhány napja a VIZHIBU kupát is. Az utóbbit 2001 óta immár harmadszor. Példátlan sikert értünk el azzal, hogy tavaly és az idén is elhódítottuk a serleget. Ez még egyik csapatnak sem sikerült. Ezzel összesítésben harmadszor birtokoljuk a kupát és a kiírás szerint örökre a vitrinünket díszíti majd. Tavaly 7–1-es eredménnyel végződő döntőn múltuk felül a Beregszászi Csillagot, idén is velük vívtuk a végjátékot, igaz "csak" 1–0-ra győztünk. A Makkosjánosiban szervezett találkozón több meghatározó játékos nélkül léptünk pályára, így biztonsági focit játszottunk. Több helyzetünk is volt, ám ezekből csak egyet tudtunk gólra váltani. Magabiztos, összeszokott védelmünknek köszönhetően az ellenfél nem jelentett komolyabb veszélyt a kapunkra.

H. Cs. – Sz. S.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó