2009. október 1., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 140. (813.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Short Legyőzte Jefimenkót

Munkácson Nigel Short 3.5–2.5-es győzelmével ért véget a Zahar Jefimenkóval vívott rapid párosmérkőzés.

A kárpátaljai születésű, de Harkivban élő Jefimenko győzelmével startolt a hatnapos párviadal. A második napon az angol egyenlített, ám két döntetlent követően, a párharc ötödik napján Short győzött. A hatodik játszmában az ukrán nagymester nem tudott kiegyenlíteni, csak remizett, így az angol győzelmével zárult a Resch József sakkmecénás által szervezett párosmérkőzés.

Dobogós helyen a Pápa

A labdarúgó NB I kilencedik fordulója után immár dobogós az újonc, Véber György edzette Pápa, amely ezúttal a sokkal szebb napokat látott Honvédot múlta felül idegenben.

Ugyancsak látogatóként Nyíregyházán győzött a Győr; hazai pályán gyűjtötte be a három pontot az MTK-t verő Vasas, továbbá a Zalaegerszeg; az utolsó percekben elért gólja nyomán mozdult el a kiesőzónából a Haladás. Eredmények: Kaposvár – Debrecen 4–4, Ferencváros – Videoton 2–2, Budapest Honvéd – Pápa 1–3, ZTE – Kecskemét 3–2, Haladás – Diósgyőr 2–1, Nyíregyháza – Győr 1–3, Vasas – MTK 2–0, Paks – Újpest 1–0. Az élboly és az alsóház pillanatnyi állása: 1. Videoton 19 pont, 2. Pápa 18, 3. Újpest 17… 11. Ferencváros 10… 14. Haladás 8, 15. Haladás 7, 16. Diósgyőr 6.

Klicsko megvádte VB-övét

Vitalij Klicsko megvédte a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki övét, miután kihívója, Cris Arreola a tizedik menet után nem tudta folytatni a küzdelmet.

"Csodálkoztam, hogy nem jött vissza a tizenegyedik menetre. Ahogy vártam, kemény összecsapás volt. Tudtam, hogy sok ütést vittem be, de Arreola nagyon szívós. Kemény bunyós, de rendesen megdolgoztam" – mondta a győztes Klicsko, aki 301 találatot ért el 802 ütéséből, míg ellenfele csak 86-szor találta el az ukránt 331 próbálkozásából.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó