2009. október 1., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 140. (813.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sötét percek
Megölték, vérét itták

Brutális rituális gyilkosság elkövetői ellen indult per a napokban Harkivban. A huszonegy éves Olena Necsiporuk és huszonhárom esztendős bűntársa, Szerhij Bogdanov mosolyogva hallgatta az ügyész vádbeszédét, mely szerint előre megfontolt szándékkal különös kegyetlenséggel ölték meg tizennyolc éves áldozatukat.

A párocska egy fekete mágiával foglalkozó szekta tagjaként rituális gyilkosságot követett el. A város egyik temetőjébe csalták az áldozatot, ahol Bogdanov egy vassal leütötte, Olena, a sátánimádó szekta papnője pedig késsel átvágta a torkát. A kiömlő vért felfogták egy edénybe és elfogyasztották. A holttestet az egyik síremlék kőfedele alá rejtették.

A gyanúsítottak tagadták, hogy okkultista dolgokkal foglalkoznak, de a lakásukban talált tárgyak és az ilyen tematikájú nagy számú irodalom ennek az ellenkezőjét igazolta. Necsiporukot ráadásul korábban már felelősségre vonták sírgyalázásért. Ha a bíróság bűnösnek találja őket, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kiróhatnak rájuk.

Gyanús volt a cukor

Huszonkét tonna ismeretlen helyről származó cukrot foglaltak le a rendőrök Verecke térségében. A kárpátaljai rendszámmal közlekedő tehergépkocsit ellenőrzés céljából állították meg. A vezető azonban semmilyen okmánnyal nem tudta igazolni a rakomány legális voltát. A jármű és az édesítő szer sorsáról később döntenek.

Öngyilkos nyugdíjas

A járási kórház sürgősségi osztályáról értesítették a nagyszőlősi rendőrséget, hogy szúrt sebbel szállítottak be hozzájuk egy hetvenöt éves asszonyt. A rendőrök tisztázták, hogy az idős nő egy konyhakéssel öngyilkosságot kísérelt meg. Tettének oka ismeretlen.

Négy súlyos sérült

A közlekedési baleset az éjszakai órákban történt a megyeszékhely közelében. Egy Toyota személygépkocsi vezetője okozta a bajt, aki nem adta meg a kötelező elsőbbséget egy taxinak és a gépkocsik összeütköztek. A vétkes járművezető életveszélyesen megsérült. Súlyos állapotban került kórházba a taxi vezetője és két utasa is.

Alkoholmérgezést szenvedett

Súlyos, életveszélyes alkoholmérgezéssel, öntudatlan állapotban került kórházba egy tizennégy éves munkácsi lány. Az esetet a gyerek életéért küzdő orvosok jelentették a rendőrségnek. A nyomozók próbálják kideríteni, ki a felelős a történtekért.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó