2009. október 1., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 140. (813.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A nyomok Szentpétervárról Munkácsra vezettek

A felháborodott és mindenre elszánt szentpétervári szülők rendőri segítség nélkül leltek rá gyermekeik volt iskolaigazgatójának nyomaira. A férfit pedofiliával gyanúsították, de sikerült kibújnia az igazságszolgáltatás alól. A nyomok Munkácsra vezettek. A Komszomolszkaja Pravda cikke szerint az ötvenéves Igor Szuharevre az egyik, homoszexualisták által készített ukrajnai weboldalon ismertek rá.

A férfi Ivanov néven tett fel erotikus tartalmú hirdetéseket, anyagokat az oldalra, melyekben az állt, hogy Munkácson lakik, ahol nincs számára megfelelő férfipartner. Ezért Kijevben vagy más nagyvárosokban szeretne ilyenekre találni. Gyakran utazgat, így tudna rájuk időt szakítani. A félreérthetetlen felajánlkozás mellé saját fotóit is mellékelte. Egykori tanítványai ezekről ismerték fel.

A nagy port kavart bűnper egykori vádlottja tehát nem tanult a történtekből, és fittyet hányva az orosz igazságszolgáltatásra, tovább próbálkozik, vélekedik a lap cikkírója. A szentpétervári 410. számú középiskola egykori igazgatójának nevére ma is összerezzennek a tanulók és szüleik. Igor Szuharev tizenegy éven át állt a tanári kar élén és folytatta pedofil játékait az iskola fiúdiákjaival.

A botrány akkor robbant ki, amikor a ballagásra készülő gyerekek műsoros estet szerveztek és az igazgató rendelkezésükre bocsátotta notebookját. A gyerekek persze kíváncsiak voltak, mi minden található a diri számítógépén. Az egyik mappa megnyitásának sokkoló hatása volt. Szuharev a felvételeken ádámkosztümben pózolt a hasonlóan öltözött, vagy inkább vetkőzött tanítványok társaságában.

A homoszexuális töltetű felvételeket a gyerekek CD-re másolták és kézről kézre adták. A lemezek eljutottak a szülőkhöz, akik az ügyészséghez fordultak. A botrányból bűnvádi eljárás lett, amit a bíróság furamód meglepő gyorsasággal lezárt. Szuharevet felmentették a vádak alól és akadálytalanul hazautazhatott Munkácsra. A Komszomolszkaja Pravda több alkalommal fordult az ügyészséghez és bírósághoz, magyarázatot kérve a pedofil igazgató felmentésére, de választ senki nem adott.

Az igazgató szexuális tévelygéseiről az iskola egyik tanulója elmondta, hogy mindenki tudott Szuharev ferde hajlamairól, de senki nem mert beszélni róluk. A gyerekek egymás között nyíltan terjesztették, hogy a kisfiúkat szereti, de a tanári karból valamiért senki nem hallotta meg ezeket a súlyos vádakat. Egy alkalommal az egyik inzultált gyerek édesapja bement az iskolába és számon kérte az igazgatót. De csak azt érte el, hogy eltanácsolták a fiát. Más szülők, akiknek a gyerekeit szintén molesztálta, a szégyenérzet miatt inkább más iskolába íratták be fiukat. Senki nem akarta, hogy folt essen a tanintézmény jó hírnevén.

Az inzultáltak elmondták, hogy az igazgató gyakran az iskolában rendezett kicsapongásokat. A kollégáinak azt mondta, hogy a sok munka miatt kell bent maradnia, holott valójában az újabb szexuális kalandokra készült. Az orgia az igazgatóiban és a folyosón zajlott. Szuharev kedvelte, ha mutogathatta magát a gyerekek előtt és látta azok rémüldöző tekintetét. Arra kényszerítette a gyerekeket, hogy meztelenül járkáljanak előtte. Közben maga is ruhátlan volt. Az pedig külön élvezetet jelentett számára, ha a kisfiúkkal létesített nemi aktust a többiek fényképezték vagy videóra vették.

Amit a molesztált gyerekek elmondtak, a számítógépen talált felvételek ékesen bizonyították. Szuharev közben vigyázott, nehogy híre menjen ferde hajlamainak. Rendszerint három-négy fiút hívott meg a "szakköri foglalkozásokra". A gátlások oldását alkohollal érte el. Az igazgatói szobában csaknem mindig tartózkodott néhány tanítvány. A diri különféle ürüggyel rendelte be őket, csokival, kakaóval kínálta őket. Ilyenkor nem, de az esti szeánszokon fejenként egy-háromezer rubelt fizetett a randevúk résztvevőinek.

Hogy honnan volt pénze az orgiákra? A tanúk szerint Igor Szuharev hálapénzt szedett azoktól, akik a jó nevű iskolába akarták beíratni gyermeküket. Némi ellenösszegért az előmenetelen is lehetett nála javítani. A kiváló érettségi bizonyítványért is szívesen fogadott el pénzt, arany ékszert vagy más, nagy értékű műszaki cikket.

Szuharev az általa szexuálisan molesztált gyerekeket nyusziknak nevezte. Mindez azonban kevésnek bizonyult, amikor a pedofil igazgatót bíróság elé állították. A vádlott ugyanis jó ügyvédet fogadott. Neki köszönhetően és állítólag 24 000 euró kenőpénzzel sikerült megváltania a szabadságát.

A Komszomolszkaja Pravda nyomán

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó