2009. október 1., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 140. (813.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Esélye sem volt a Lokinak

A Puskás Ferenc Stadionban 4–0-ás vereséget szenvedett Debrecen az Olympique Lyon ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A sorozat címvédője, az FC Barcelona óriási mezőnyfölényben játszva 2–0-ra megverte a Dinamo Kijevet.

A francia kirakatcsapat már az első fél órában három góllal terhelte meg a magyar bajnok hálóját, majd a fordulás után végleg eldöntötte a meccs sorsát.

– Nem volt álomszerű a kezdés, hamar gólt kaptunk, ami után kapkodva játszottunk, sokat hibáztunk, és ezt a Lyon könyörtelenül kihasználta – kezdte a sajtótájékoztatót Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere. – A második félidőben javultunk, voltak lövéseink, sőt Rudolf révén kapufánk is, de ez kevésnek bizonyult. Jobb csapat a Lyon, ezért csak gratulálni tudunk a megérdemelt győzelméhez.

Az F-csoportban a Dinamo Kijev idegenben Messi, illetve Pedro egy-egy találatával 2–0-ra kikapott az FC Barcelona ellen.

– A Barcelonával, mint bármelyik csapattal szemben a győzelem lett volna az elfogadható eredmény – értékelt Valerij Gazajev, a Dinamo Kijev vezetőedzője a találkozó után. – Sajnálom, hogy kikaptunk, ám be kell látnunk, a katalán csapat megmutatta, mire képes és megérdemelten győztek. A Dinamo a mostani felállásban kétéves, formálódó gárda, míg a Barcelona egy jól összeszokott topp csapat. Megpróbáltunk gyors kontrákra építeni a játékunkat, sikerült is helyzeteket kialakítanunk, ám azokat sajnos nem váltottuk gólra.

A Bl csoportkör második fordulójának keddi eredményei:

E-csoport: Debrecen – Lyon 0–4 (Källström 3., Pjanic 13., Govou 24., Gomis 51.), Fiorentina – Liverpool 2–0. Az állás: 1. Lyon 6 pont, 2. Fiorentina 3, 3. Liverpool 3, 4. Debrecen 0.

F-csoport: Rubin Kazany – Internazionale 1–1, Barcelona – Dinamo Kijev 2–0 (Messi 25., Pedro 76.) . Az állás: 1. Barcelona 4 pont, 2. Dinamo Kijev 3, 3. Internazionale 2, 4. Rubin Kazany 1.

G-csoport: Unirea Urziceni – Stuttgart 1–1, Glasgow Rangers – Sevilla 1–4. Az állás: 1. Sevilla 6 pont, 2. Stuttgart 2, 3. Unirea Urziceni 1, 4. Glasgow Rangers 1.

H-csoport: Arsenal – Olimpiakosz 2–0, Alkmaar – Standard Liege 1–1. Az állás: 1. Arsenal 6, 2. Olimpiakosz 3, 3. Standard Liege 1, 4. Alkmaar 1.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó