2009. október 1., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 140. (813.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hírszertár
Lapátra tették a Hoverlát

Példát statuált a megyei labdarúgó szövetség, megelégelte a megyei élvonalban az utóbbi időben eluralkodó erőszakot és kizárta a bajnokságból a Kőrösmezői Hoverlát.

Bár az utóbbi években egyre kevesebbet lehetett hallani kirívó esetekről, az elmúlt fordulókban a pályán és annak szélén is elszabadultak az indulatok. Súlyos bíróverésről, önbíráskodásról és félbeszakadt mérkőzésekről szóltak a hírek. A legutóbbi Kőrösmezői Hoverla – Beregvidéki FC mérkőzés teljesen kiverte a biztosítékot a szövetségnél. A fegyelmi bizottság döntésének értelmében a kőrösmezői csapatot egy évre kizárták a bajnokságból – pontosabban az idei szezonból – és ezer hrivnya büntetésre kötelezték. Továbbá négy játékosukat (Valentin Sztarosztát, Artur Apianát, Robert Podobedovát és Volodimir Popadencát) egy évre eltiltották és fejenként kétezer hrivnyára büntették.

Az incidenst követően a Hoverla elnöke, Anton Zelinszkij levélben kért bocsánatot a történtekért Gajdos Istvántól, a Beregvidéki FC elnökétől és Mihajlo Lanyotól, a szövetség elnökétől.

A megyei labdarúgó-bajnokság hétvégi, 26. fordulójának eredményei: Újdávidházai Medvigy – Ilosvai Buzsora 6–1, FK Szerednye – Ökörmezői Verhovina 0–0, Rahói Kárpáti – Viski FC 0–1, Beregvidéki FC – Pisztraházai Meteor 6–0, Nagybocskói Jalinka – Nagybereznai Sport FC 3–0, Técsői FC – FK Borzsava 2–1. Az élboly és az alsóház pillanatnyi állása: 1. Beregvidéki FC 60 pont, 2. Munkácsi FC 60, FK Polena 56… 14. Ökörmezői Verhovina 16, Pisztraházai Meteor 15, Técsői FC 15.

Újabb vereség a Zaki számláján

Az FK Zakarpattya két győzelem után elszenvedte hatodik vereségét. Az Ung partján vendégeskedő Dnyipro félgőzzel is elorozta a Zakitól a három pontot.

A pontvadászatban a harmadik helyen álló, válogatott játékosokkal megtűzdelt Dnyipro esélyesként érkezett. A találkozót mégis a hazaiak kezdték jobban, többet birtokolták a labdát, legnagyobb helyzetüket a 13. percben Artyomenko szórakozta el. Ahelyett, hogy kapuba passzolta volna Mikuljak beadását, teljes erőből a léc fölé bombázott. Ezt követően a vendégek átvették az irányítást, az ungváriak a 42. percig állták a sarat, mikor is egy beívelésnél a hazaiak védője, Bolohan luftot rúgott, s ezt a hibát kihasználva Homenyuk a hálóba gurított. A második játékrész hasonlóan alakult az elsőhöz, a Dnyipro diktálta az iramot. A Zakinak is voltak helyzetei, ám ezeket nem tudta gólra váltani. Nem úgy a dnyipropetrovszkiak. A 60. percben Homenyuk másodszor is bevette Babenko kapuját, ezzel beállítva a 2–0-ás végeredményt.

A hazai Premier Liga 8. fordulójának eredményei: FK Zakarpattya – Dnyipro 0–2, Dinamo – Zorja Luhanszk 2–0, Krivbasz – Metalurg Doneck 0–1, Metalurg Zaporizzsja – Arszenal 2–1, Iljicsivec – Vorszkla 0–0, Csornomorec – Kárpáti 1–1, Sahtar – Obolony 4–0, Tavrija – Metaliszt 0–0. Az élboly és az alsóház állása: 1. Dinamo 22 pont, 2. Sahtar 20, 3. Dnyipro 17, 4. Tavrija 15… 14. Zakarpattya 6, 15. Csornomorec 4, 16. Krivbasz 1.

Ungváron a Ferencváros

Pénteken, szombaton és vasárnap az ungvári Junyiszty Sportcsarnok vendége lesz Magyarország női kézilabdabajnoka, az FTC Rightphone.

A Bajnokok Ligája 3. selejtező csoportjának résztvevőjeként megmérkőzik az ukrán Szmart Krivij Rih, a dán FCK Handbold és a svájci LC Brühl együttesekkel. Pénteken FTC – Szmart és FCK Handbold – LC Brühl, szombaton LC Brühl – FTC és Szmart – FCK Handbold, vasárnap pedig az FTC – FCK Handbold és Szmart – LC Brühl összecsapásokra kerül sor. A mérkőzések kezdési időpontjairól a szervezők lapzártánkig nem tudtak tájékoztatást adni.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó