2009. október 1., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 140. (813.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-sáv
El akarták adni a lányt

Emberkereskedelem alapos gyanújával vettek őrizetbe két orosz állampolgárt Ungváron.

A megyeszékhely melletti ukrán–szlovák közúti határátkelőn fülelték le az oroszokat, akik egy huszonnégy éves munkácsi lányt akartak külföldre csempészni, hogy ott bordélyháznak adják el. A rendőrség sajtószolgálatának tájékoztatója szerint az 53 és 38 éves gyanúsítottak ellen eljárás indult.

Feledékeny litván

Állítása szerint elfeledkezett a gépkocsija csomagterében lévő műszaki cikkekről az a litván állampolgár, aki ellen csempészés alapos gyanújával indult eljárás.

A külföldi mikrobuszával a Záhony–Csap határátkelőn lépett be ukrán területre. Azt állította, nincs elvámolnivalója. Az autójába bekukkantó vámosok azonban egy kartonládában négy nootbuchot és három maroktelefont találtak. A kilencvenezer hrivnyára értékelt, vámköteles műszaki cikkeket és a gépkocsit lefoglalták.

Elúszott a mikrobusz

A vámhatóság becsapására tett kísérlete miatt volt kénytelen búcsút mondani vadonatúj gépkocsijának egy ukrán állampolgár.

A harminchét éves férfi a Felsőnémeti–Ungvár határátkelőn jelentkezett vámvizsgálatra. Az ügyintézéskor azt mondta, hogy 3800 euróért vásárolta a VW kisteherautót. Állítását az Ungvári Vámhivatal munkatársai nem hitték, ezért átszóltak szlovák kollégáiknak. Mint tisztázódott, nekik az illető azt mondta, 8500 eurót adott a járműért, melynek rakterében a vámnyilatkozatban nem jelzett öt hűtőszekrényt és két mosógépet is találtak. A sikertelen csempészési kísérletre ráment a mikrobusz, és a hatóság a 135 ezer hrivnya értékű műszaki cikkeket is elkobozta.

Pakisztáni határsértők

A zöldhatáron át próbált Magyarországra jutni négy pakisztáni menekült, de a határőrök útjukat állták.

Mint arról Eduard Sztebljuk, a Munkácsi Határőrosztag szóvivője tájékoztatta lapunkat, Bátyúból érkezett hozzájuk a bejelentés, hogy gyanús külsejű idegeneket láttak a település vasútállomása közelében. A riasztott akciócsoport az államhatár közelében fogta el a négy külföldit.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó