2009. október 1., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 140. (813.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Barátság határok nélkül

Immáron 46. alkalommal került megrendezésre a Beregszászi Járási "Barátság határok nélkül" Fesztivál. A Vérke-parti város főterén mezőgazdasági termékekből nyílt kiállítás és vásár fogadta az érdeklődőket. Aki a hivatalos megnyitóra volt kíváncsi, annak a makkosjánosi Barna György Stadionba kellett ellátogatnia.

Az ünnepi program a magyarországi Hídvégi-Üstös Pál hosszútávfutó és csapata fogadásával kezdődött. Volodimir Trikur, a járási állami közigazgatás elnöke beszámolt a Bereg-vidék és Magyarország között megkötött határokon átnyúló együttműködési megállapodásokról, amelyek hosszú távon a térség gazdasági és kulturális fejlesztésére nyújtanak lehetőséget. Csizmár Béla, a járási tanács elnöke a kistérségekben élők együttműködésének fontosságát hangsúlyozta. Gajdos István, Beregszász polgármestere annak a reményének adott hangot, hogy a rendezvénysorozat nagyban hozzájárul a Bereg-vidék és az anyaország gazdasági és kulturális kapcsolatai elmélyítéséhez.

Volodimir Trikur, valamint Csizmár Béla a Beregszászi járás díszpolgárává avatta Géczi Tihamért, a Nagyberegi Középiskola igazgatóját, Magdalena Pliszkát, a Beregszászi Egészségügyi Főiskola igazgatónőjét, Mikola Kozljukot, a járási vízgazdálkodási főosztály vezetőjét, valamint Veress Gábort, a beregszászi járási pártbizottság egykori első titkárát.

Sor került Babják Béla és Béres Viktor emléktáblájának koszorúzására. Életükről és munkásságukról Barta Márta, Makkosjánosi polgármestere és Sin József, a közigazgatási hivatal elnökhelyettese beszélt.

A rendezvény kulturális részében a beregszászi járás folklóregyüttesei szórakoztatták a jelenlévőket. A Bereg-vidéki települések sátrainál az adott térség tradicionális ételeivel, népviseletével ismerkedhettek meg az érdeklődők, s megtekinthették a régióban élő képzőművészek munkáiból nyílt kiállítást.

M. B.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó