2009. szeptemer 26., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 139. (812.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág

GÖTEBORG. Svédországban a minap a játékvezető csak a 20. perc környékén vette észre, hogy valami nem stimmel: kiderült, hogy az IFK Göteborg focicsapatának kapusa, a dán Kim Christensen egy kicsit odébb rakta az egyik kapufát, hogy kapuja így kisebb legyen.

VALENCIA. Érvényesült a papírforma a sakktörténelem óriásainak viadalán. Garri Kaszparov megnyitásai meghozták a kívánt eredményt, Anatolij Karpov mind a rapidpartikban, mind a villámjátszmákban rendre időzavarba került. Valenciában Garri Kaszparov 9–3-as fölényes győzelmével ért véget az Anatolij Karpovval vívott nosztalgiameccs.

KOPPENHÁGA. Győzelemmel búcsúzott a magyar női kézilabda-válogatott a dániai Világkupától: Mátéfi Eszter szövetségi kapitány csapata két vereség után 24–16-ra verte a francia együttest.

PJONGCSANG. Hivatalosan is beadta pályázatát a 2018-as téli olimpia rendezésére a dél-koreai Pjongcsang városa. A Szöultól 180 km-re lévő település korábban már kétszer kandidált ötkarikás esemény lebonyolítására. Sikertelenül. Pjongcsang mellett mostanáig München és a franciaországi Annecy jelezte pályázati szándékát.

BUENOS AIRES. Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 19 fős keretét a Ghána elleni felkészülési mérkőzésre. A csapatban ezúttal csak Argentínában futballozó játékosok kaptak helyet, mint például a 35 esztendős Ariel Ortega, aki hat év után szerepelhet újra az együttesben.

MILÁNÓ. Meghatározatlan ideig sajtócsendre "ítélte magát" José Mourinho, az Inter labdarúgócsapatának portugál edzője. A szakvezető azóta nem beszél a sajtó képviselőivel, amióta a Cagliari elleni olasz bajnokin a hét végén kiállították, majd egy meccsre eltiltották.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó