2009. szeptemer 24., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 137-138. (810-811.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Tüzes kedd a megyeszékhelyen

Kedden két súlyos esethez riasztották a tűzoltókat Ungváron. A hajnali órákban egy iránytaxi gyulladt ki a Győzelem utcában. Nem sokkal később egy újonnan épült kereskedelmi központban csaptak fel a lángok.

A tömegközlekedési járműben keletkezett tűzhöz kora reggel riasztották a tűzoltóságot, tájékoztatta lapunkat a megyei katasztrófa-elhárítási főosztály sajtószolgálata. Ám már elkéstek a segítséggel. Mire megkezdhették volna az oltást, a kisbusz teljesen kiégett.

A vezetője elmondta, épp műszakkezdéshez készülődött, a megálló felé hajtott, amikor füstszagot érzett. Döbbenten észlelte, hogy a motorházból jön. Egyedül állt neki az oltásnak, de a járműben lévő két poroltóval nem sikerült megfékezni a lángokat, melyek átcsaptak az utastérre is. Miközben a vezető egymaga próbálta megmenteni a gépjárművet, valaki riasztotta a tűzoltókat. A gépjármű ugyan tönkrement, de szerencsére személyi sérülés nem történt. A baleset okát vizsgálják.

A délelőtt folyamán újabb riasztás futott be a tűzoltóság ügyeletére. A telefonáló elmondta, hogy a Hrusevszkij utcában ég egy négyszintes épület. A segítség percek alatt a helyszínen volt. A lángok az újonnan épült Bud–Szvit építőipari üzletház negyedik szintjén pusztítottak.

Három egységet vezényeltek a helyszínre. A rendőrség időközben lezárta a forgalom elől a Hrusevszkij utcát. Hogy megfelelő legyen az oltáshoz a víznyomás, két különálló tűzcsaphoz csatlakoztatták a tömlőket. Az egész negyedik szint égett, ezért a szokásostól eltérő módon, egyszerre több oldalról támadtak a lánglovagok. Az egyik egység a lépcsőházon át belülről vette fel a küzdelmet. A többiek az épületet körülvéve tűzoltólétrákról és a szomszédos épület tetejéről próbálták megfékezni a toronymagasra csapó lángokat.

A gyors és összehangolt akciónak köszönhetően fél óra alatt sikerült visszaszorítani és lokalizálni a tüzet. Személyi sérülés itt sem történt, de az anyagi kár jelentős. Megsemmisült a legfelső szint teljes berendezése, kiégtek a falak, a tetőszerkezet is megsérült. A pontos kárbecslés folyamatban van. A helyszínen szakértők dolgoznak, hogy kiderítsék a tűz keletkezésének okát.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó