2009. szeptemer 24., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 137-138. (810-811.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág

NYON. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága hatvanezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta az Újpest FC-t a Steaua Bucuresti elleni, budapesti Európa Liga-selejtezőn történt lelátói események, illetve rendzavarások miatt. Az UEFA tájékoztatása szerint az illetékes testület a mérkőzés ellenőrének jelentése alapján hozta meg döntését, a büntetés okaként fényrakéták, petárdák használatát, továbbá verekedést és rasszista viselkedést nevezett meg.

NEW JERSEY. Mihail Prohorov orosz milliárdos szeretné megvásárolni az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő New Jersey Nets csapatát. Ezt az üzletember saját internetes naplójában erősítette meg. Az összeget nem hozta nyilvánosságra, ugyanakkor egyes források szerint 700 millió dollárt kínált fel a csapat részvényeseihez hétvégén eljuttatott levelében. Amennyiben az üzlet létrejön, a Nets lesz az első csapat az NBA-ben, melynek külföldi a tulajdonosa.

NEWCASTLE. A popénekes Cheryl Cole egy konzorcium képviseletében állítólag már tárgyalt is a Newcastle United futballklub eladásáról. A nagy múltú, ám idén csak másodosztályú Newcastle-t május óta 100 millió fontért árulja a tulajdonos Mike Ashley, de eddig még nem sikerült eladnia. A popénekes egy rádióműsorban annyit mondott, ha lenne 100 millió fontja, akkor biztosan megvenné a klubot.

BUENOS AIRES. Argentin lapértesülések szerint lemondott posztjáról Alfio Basile, a Boca Juniors vezetőedzője. Basile távozása azonban mégsem vehető biztosra, mert egyes információk szerint a Boca Juniors vezetősége nem fogadta el lemondását, továbbá a játékosok is – Juan Román Riquelmével az élen – azt szeretnék, ha a szakember maradna.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó