2009. szeptemer 24., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 137-138. (810-811.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Párbaj ásóval és feszítővassal

Tragikus véget ért az egymás elleni torzsalkodás két beregszászi lakos között. A férfiak ásóval és feszítővassal felfegyverkezve estek egymásnak. Egyikük meghalt, a másik súlyos állapotban került kórházba.

Miközben az orvosok ellátták a huszonnyolc éves Tamás sérüléseit, a nyomozók a tragikus bárbaj részleteit próbálták kideríteni. Élettársával és két kiskorú gyermekükkel a férfi meglehetősen zűrösen élt. A felnőttek a gyerekek nevelése helyett inkább italozással foglalkoztak.

Tamás a születésnapját ünnepelte. Egyik ivócimborája is elment felköszönteni. Andrást asztalhoz ültették és borral kínálták. Amikor a bor elfogyott, sörrel folytatták. A szesztestvérek egy ideig békésen iszogattak. Aztán váratlanul vita támadt közöttük. Az ittas férfiak lökdösni kezdték egymást. Majd a vendég megragadta a szoba falához támasztott ásót és alaposan fejbe kólintotta vele a házigazdát.

Ettől Tamásban felment a pumpa és ő is valamilyen fegyvert keresett, amivel visszavághat. Nagyot taszított a gyengébb fizikumú cimboráján, aki megtántorodott és elvágódott a padlón. Mire feltápászkodott, ellenfele már egy feszítővasat markolászva közeledett feléje. Lendült az ásót tartó kar, de nem tudta kivédeni a vasrúddal rámért ütéseket. Tamás addig ütlegelte, míg a másik mozdulni bírt. Amikor András már csak vonaglott, a feszítővasat tartó kar lehanyatlott.

A kiérkezett mentősök már nem tudtak segíteni rajta. Szilánkokra törtek a bordái, megrepedt a lépe és a mája. Tamás agyrázkódással és koponyaalapi töréssel került kórházba. Felépülése után szándékos emberölés alapos gyanúja miatt kell bíróság elé állnia.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó