2009. szeptemer 24., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 137-138. (810-811.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Egyéjszakás kalandok
Az egyiknek bejön, a másiknak nem

A gyanútlan fiatal azt hinné, az egyéjszakás kalandot azért találták fel, hogy a hosszú távú kapcsolatok nyomasztó felelősségétől mentesen is élvezze az együttlétet. És ez így is lenne rendjén. De időnként az alkalmi partner keresztülhúzhatja számításunkat.

Bár általában nem úgy indulunk neki az éjszakának, hogy most bizony mindenképpen ágynak döntünk egy jó csajt, vagy egy helyes pasit, a kaland lehetősége egész este ott lebeg a levegőben. Na persze csak akkor, ha épp nem élünk boldog párkapcsolatban.

Szóval haverokkal, barátnőkkel épp portyázunk, amikor megakad a szemünk egy "alkalmas példányon", és kezdődik a vadászat, ami akár ágyban is végződhet. Miután jó párszor összegyűrtétek a lepedőt, netán le is rúgtátok az ágyról, pihegve fekszetek még egy kicsit, hogy összeszedjétek magatokat. Aztán a bulinak vége, és mindenki megy a maga dolgára. Még talán egy búcsúcsók, hogy jól az emlékezetünkbe véssük a "névtelen" idegent. Másnap persze muszáj élménybeszámolót tartani a haveroknak, barátnőknek, netán az előző este emlékeztető nyomait is megmutatjuk, ha megmutatható, csak hogy meggyőzzük a többieket és magunkat is arról, nem álom volt. És ezzel le van zárva a történet.

Általában, aki bevállalja az alkalmi kapcsolatokat, nem azért ugrik fejest egy egész estés "birkózásba", mert már az első percben úgy gondolja, a másik a nagy Ő, akivel boldogan él, amíg meg nem hal. Ellenkezőleg, pontosan azért megy bele egyéjszakás kaland(ok)ba, mert úgy van vele, azzal az emberrel nem fog többet találkozni, hacsak meg nem éri tovább bonyolítani az ügyet. De mi van akkor, ha az a bizonyos "másik" ezt egészen máshogy gondolja, és másnap vagy rövid időn belül egy csokor virággal, egy hízelgő SMS–sel találjuk szembe magunkat.

– Volt már egyéjszakás kalandom, igaz, utólag megbántam – meséli a 21 éves Andrea. – Épp akkor szakítottam a barátommal és vigasztalásul belevetettem magam az éjszakai életbe. Nagyot nőtt az egóm, hogy sok pasi bepróbálkozott. Az egyik nagyon megtetszett és engedtem a csábításnak… Ezt megelőzően én is azt vallottam, hogy egyéjszakásat soha. De ha kíváncsi az ember, akkor ki kell próbálni, mert csak utána tud véleményt formálni! Valakinek jó és csinálja tovább, addig, amíg ki nem ég. Nekem rossz élményeim maradtak és így legalább azt mondhatom, hogy igen, kipróbáltam, de nem csinálom többé.

A 18 éves Alexandra elmondta, biztos nem menne bele egyéjszakás kalandokba. – Akinek jó, az csinálja, de a pasiknak is megvan a véleményük az ilyen lányokról. Én csak azzal tudok lefeküdni, akit ismerek és szeretek. Mindenféle ismeretlennel el nem tudnám képzelni – húzta alá a diáklány.

– Volt már ilyen egyéjszakás kalandom és nem bántam meg – mondta Tamás. – Első látásra megfogott a csajban valami, egy szórakozóhelyen ültem oda hozzá. Addig incselkedtünk, szórakoztunk, hogy teljesen bezsongtunk, vibrált a levegő, semmi másra nem tudtunk gondolni, csak arra, hogy egymásnak essünk. Eszméletlen volt, azt hittem, csak a filmeken van ilyen. A következő héten összefutottunk, kicsit fura volt a helyzet, de úgy csináltunk, mintha semmi sem történt volna.

– Nekem a mostani kapcsolatom egy egyéjszakás kalanddal indult. Nyáron ismertük meg egymást, megtörtént a dolog, találkozgattunk s azóta is együtt vagyunk – osztja meg tapasztalatait az ilyen kalandokról István.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó