2009. szeptemer 24., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 137-138. (810-811.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-sáv
Fegyveres Odesszai

Fegyvercsempészt fogtak a határőrök a Tisza közúti határátkelő közelében, adta hírül a Csapi Határőrosztag sajtószolgálata.

Mint arról Szerhij Brovko szóvivő beszámolt, a kora esti órákban megszólalt a zöldhatáron lévő műszaki zár jelzőberendezése. A helyszínre kivonult akciócsoport a határsértési kísérletre utaló nyomokat követve az ukrán–magyar államhatár közelében fogta el azt az ukrán állampolgárt, aki illegális úton próbált külföldre jutni. Az odesszai férfinál nem voltak iratok. Motozáskor egy gázpisztolyt találtak a zsebében.

Dobozok közé bújt

Útlevél nélkül, egy mikrobuszban elrejtőzve kísérelt meg tiltott határátlépést a Záhony–Csap átkelőn egy ötvenéves ukrán nő.

Az asszony huzamosabb ideje tartózkodott külföldön mindennemű iratok nélkül. Amikor úgy döntött, hogy hazatér, egy mikrobuszban rejtőzött el az ülésekre halmozott kartondobozok között. A záhonyi vámosok azonban felfedezték a rejtekhelyet. A nőt őrizetbe vették és tiltott határátkelésre tett kísérlet miatt eljárást indítottak ellene. A magyar hatóságok embercsempészetre tett kísérlet alapos gyanújával ugyancsak eljárást indítottak a mikrobuszt vezető harmincnégy éves nő ellen is.

A csempész elmenekült

Feltehetően ukrán állampolgárságú az a cigarettacsempész, aki Fehérgyarmaton okozott balesetet és gépkocsiját hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

Mint arról Fülöp Gergely, a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Rendőr–főkapitányság sajtószóvivője beszámolt, az ukrán rendszámú mikrobusz egy ház falának ütközött. A kivonult rendőrök a gépjárműben senkit nem találtak, a raktérben viszont cigarettával teli zsákok hevertek. Az ütközés következtében üzemképtelenné vált gépjárművet és az 1700 karton cigarettát a magyar hatóság elkobozta.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó