2009. szeptemer 24., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 137-138. (810-811.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Együtt ittak, hancúroztak, majd agyonverték

Halott nőbe botlottak a reggeli buszjárathoz igyekvő koránkelők Polenán (Poljana). A holttest csaknem teljesen mezítelen volt és bántalmazás nyomai látszottak rajta.

A kivonult nyomozó csoportnak nem okozott nehézséget a személyazonosság megállapítása. A településen ugyanis úgy ismerték a laza erkölcsű és léha harminckét éves Olenát, mint a rossz pénzt. Őneki is volt valamikor családja. Rendezett életkörülményeit azonban hamar feladta az alkohol kedvéért. Az italra és kicsapongásaira nemcsak a házassága ment rá, szülői jogainak gyakorlásától is megfosztotta a bíróság.

A gyerekek az apával maradtak, Olena pedig visszaköltözött a szülői házba. Életvitelén azonban továbbra sem változtatott. Számára első helyen az ital állt. Ezt követték a kétes egzisztenciájú férfiakkal létesített alkalmi szexuális kapcsolatok. A helyszíni szemle során egyértelművé vált, a végzetét is életmódja okozta.

A tetemen számolatlan külsérelmi nyom éktelenkedett. A nyomozóknak alapos okuk volt feltételezni, hogy a brutális gyilkosság elkövetőjét az áldozat ismerősei körében kell keresni. A kérdés csak az maradt, kivel vagy kiknek a társaságában töltötte élete utolsó óráit. Ezt a településen nem volt nehéz kideríteni. Bőven akadtak szemtanúk, akik előző nap három fiatalember társaságában látták Olenát. A huszonnyolc éves Ivan, a húszesztendős Vitalij és az egy évvel fiatalabb Vaszil a rendőrök régi ismerősének bizonyult. A legidősebb ráadásul már a börtönkoszttal is megismerkedett.

A fiatalemberek aznap is semmittevéssel ütötték agyon az időt. A munkához ugyanis egyikük sem vonzódott. A vegyesbolt közelében pillantották meg a nőt, aki akkorra már beszeszelt. Itt a szórakozás ideje, kacsintottak össze a férfiak és felajánlották Olenának, csatlakozzon a társaságukhoz.

Az asszony nem először akadt össze a falu nehézfiúival. Boldogan követte őket a legközelebbi kocsmába, ahol legurítottak egy-két felest. Amikor testüket, lelküket átjárta az alkohol, és úgy vélték, elérkezett a "szerelem" ideje, félrevonultak a nővel a közeli bokros részre. Olena nem ellenkezett, hisz naponta többször is ugyanazt művelte: ivott és férfiakkal hancúrozott.

Ezúttal azonban valami nem úgy ment, mint máskor. A férfiak ugyanis az első együttlétet követően valami extrára vágytak. Kívánságukat azonban a nő nem volt hajlandó teljesíteni. Előbb szép szóval kérlelték, majd néhány pofon is elcsattant, de Olena megmakacsolta magát.

Az elutasítás leginkább Vitalijnál verte ki a biztosítékot. A húszéves fiatalember megragadta az asszony haját és ráncigálta, ütötte, rugdosta. Kisvártatva a másik kettő is bekapcsolódott a verésbe. Miközben egyikőjük a hajánál fogva vonszolta, a társak rúgták-csépelték. Az egész közel egy órán át tartott. Akkor engedték el Olenát, amikor az már semmilyen életjelet nem adott. S mintha mi sem történt volna, a férfiak hazamentek.

Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat során derült ki, hogy a nő halálát közvetlenül a fejet ért ütések nyomán bekövetkezett agysérülés okozta. Az áldozat tüdeje is megrepedt, ami szintén halálhoz vezetett volna.

A gyilkosság elkövetésével alaposan gyanúsítható három személyt letartóztatták. Jelenleg előzetesben várják a nyomozás lezárást és a vádemelést.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó