2009. szeptemer 22., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 136. (809.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Nagyágyúk munkácson

Ismét a Latorca-parti városra figyel a sakkvilág, két nagymester – az angol Nigel Short és a Harkivban élő, de kárpátaljai származású Zahar Jefimenko méri össze erejét.

Az ukrán Vaszil Ivancsuk és a magyar Lékó Péter után ismét két nagyágyút ültetett egy asztalhoz Resch József sakkmecénás, a munkácsi "32x64" klub elnöke. A szeptember 20. és 26. között zajló hatjátszmás rapid párosmérkőzés élőben is figyelemmel kísérhető az Universal Event Promotion és a munkácsi sakk-klub honlapján, melyek közép-európai idő szerint 14.30-kor kezdődnek.

Megérdemelt Debreceni siker

A Soproni Liga 8. fordulójának rangadóján a bajnoki címvédő Debrecen az eddig várakozáson alul szereplő Ferencvárost fogadta, és bár a szünetben még egygólos hátrányban volt, végül Szakály Péter és Adamo Coulibaly góljaival megfordította a meccset.

A mozgalmas találkozót piros lap és kihagyott büntető színesítette. Megyeri Balázs mindkettőben szerepet játszott. A Fradi kapusa végig jól védett, kifogta Oláh Lóránt büntetőjét, de a hajrában elgázolta Coulibalyt, amiért a játékvezető kiállította.

A 8. játéknap eredményei: Debrecen – Ferencváros 2–1, MTK – Kaposvár 4–0, Újpest – Nyíregyháza 3–1, Pápa – Vasas 4–1, Diósgyőr – Budapest Honvéd 1–2, Haladás – Kecskemét 3–3, Videoton – Paks 3–0, Győr – ZTE 1–1. Az élboly és az alsóház jelenlegi állása: 1. Videoton 18 pont, 2. MTK 17, 3. Újpest 17 ... 14. Zalaegerszeg 7, 15. Diósgyőr 6, 16. Haladás 5.

A Renault olcsón megúszta

Az FIA meghozta döntését a Renault csalásának ügyében: a Nemzetközi Automobil-szövetség eltiltotta a francia csapatot, de a büntetést két évre felfüggesztette.

Flavio Briatore súlyosabb büntetést kapott, soha többé nem vehet részt az FIA által szervezett eseményeken, míg Pat Symondsot öt évre tiltották el a Formula-1-től.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó