2009. szeptemer 22., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 136. (809.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Czink Melinda Quebec királynője

Quebec királynője, így jellemezte a WTA, a női profi teniszezőket tömörítő szervezet hivatalos honlapja Czink Melindát. A magyar játékos életében először nyert WTA-tornát, sikerével ráadásul 15 helyet javítva a 37. helyre jött fel a világranglistán, már Szávay Ágnest is megelőzi.

Az első szettet még 6:4-re elveszítette a balkezes magyar teniszező. Ezután előbb brékelőnyből egyenlített, majd a döntő játszma legfontosabb pillanatában, a 11. gémben elvette ellenfele, a cseh Lucie Safarova adogatását. A siker azt jelentette, hogy Czink karrierje második fináléját megnyerte. Az elsőt, még 2005-ben, Ana Ivanoviccsal szemben bukta el.

"Csodálatos érzés. Még nem igazán dolgoztam fel a történteket" – nyilatkozta a női tornákat szervező WTA honlapján Czink Melinda. – "Meccsről meccsre mentem előre a héten, a döntő volt valamennyi közül a legnehezebb. Kockáztatnom kellett az adogatások fogadásánál, ami néha bevált, néha nem. Nagy erőfeszítésre kényszerítettük egymást, és örülök, hogy én kerültem ki győztesen."

"Ellenfelem nagyon erősen kezdett, öt ászt ütött, ekkor azt gondoltam, hogy ha ez így megy tovább, akkor két szettben kikapok. A folytatásban aztán láttam, hogy csak tartani akarja az eredményt, kihasználtam ezt, és nagy küzdelemben egyenlítettem. A döntő szett pokolian izgalmas volt, minden pontért hatalmas csata zajlott, Lucie már 5:4-re vezetett, és onnan sikerült nyernem" – idézte az MTI.

A vesztes is Czinket dicsérte: "Csak néhány labdameneten múlott a meccs, és azokban ő volt a jobb – mondta Safarova. Próbáltam támadóan játszani, és előre menni, de Melinda ugyanezt tette, amivel nem tudtam mit kezdeni. Nem érzem, hogy bármit is rosszul csináltam volna."

A magyar játékos kanadai sikeréért 37 ezer dollárt és 280 ranglistapontot kapott, amivel 15 helyet javított a WTA-rangsorban. Czink a közeljövőben Új-Mexikóba utazik, ahol párosban fog versenyezni, majd Kína és Japán következik, és csak október közepén jön vissza Magyarországra.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó