2009. szeptember 19., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 135. (808.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hírszertár

KIJEV. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos megállapodást írt alá az ukrán nemzeti főadóval a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság kizárólagos ukrajnai sugárzásáról. A kontraktus értelmében az ukrán központi televíziós csatorna a kontinenstorna összes meccsét élőben közvetítheti.

PÁRIZS. Huszonkét évesen bejelentette visszavonulását Laure Manaudou, a franciák olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok úszónője. "Befejeztem. Nem volt egyszerű meghoznom a döntést, de fokozatosan érlelődött meg bennem, nem pedig hirtelen felindulásból" – mondta Manaudou, aki januárban még azt tervezte, hogy csak egy időre szünetelteti a versenyzést. A 2004-es olimpián ő nyerte a 400 m-es női gyorsúszást, amivel 52 év elteltével nyert ismét úszóaranyat Franciaországnak.

BUKAREST. A Seriff Tiraszpol elleni gólnélküli döntetlen után menesztették Cristiano Bergodit, az Európa Ligában szereplő román Steaua Bucuresti labdarúgócsapatának edzőjét. A korábban az Újpestet búcsúztató együttes hatalmas meglepetésre hazai pályán nem bírt a moldovai ellenféllel.

VARSÓ. Nem jutott be az elődöntőbe a címvédő Oroszország és az eddig veretlen Franciaország sem a férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, Lengyelországban. Előbbit Szerbia (79–68), utóbbit pedig Spanyolország (86–66) verte meg. A szerb csapat elődöntőbeli ellenfele Szlovénia vagy Horvátország lesz, míg a spanyolok Görögországgal vagy Törökországgal mérkőznek a finálé jogáért.

Csődbe jutott a Zorja

Sajtótájékoztatón jelentette be Marija Bukajeva, az élvonalbeli Zorja Luhanszk eddigi tulajdonosa, hogy a jövőben nem tudja finanszírozni a klub működését. A hat forduló után 4 ponttal a bajnokság tizenharmadik helyén álló csapat játékosai, edzői és klubvezetői már hónapok óta nem kaptak fizetést.

A bejelentés után úgy festett, már a hétvégi, Metalurg Zaporizzsja elleni hazai találkozón sem lép pályára a csapat, de egyelőre mégis vállalják a folytatást, miután a luhanszki megyevezetés megígérte: sürgősen új befektetőt keres, s addig is valahogy működtetik a klubot. Pontos határidőkről azonban nem esett szó, de a jól értesültek szerint amennyiben néhány héten belül nem rendeződik megnyugtatóan a Zorja sorsa, akkor a klub visszalép a további küzdelmektől. Ebben az esetben csak egy együttes esne ki a hazai Premier Ligából.

KISZó-információ

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó