2009. szeptember 10., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 129-130. (802-803.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Átrendeződő élmezőny

Vidékünk tavaszi–őszi rendszerben zajló legnépszerűbb sportágának pontvadászata rövid szünet után új lendülettel folytatódott. Az első öt őszi forduló után átrendeződött az élmezőny és rendbontások is kavarták a bajnokság állóvizét.

Az élen "nyaraló" szolyvaiak hamar elvesztették előnyüket és helyüket a címvédő Munkácsi FC foglalta el. Ám nem tartott sokáig a Latorca-partiak elsősége, hisz egy botrányos fordulót követően a Beregvidéki FC átvette a vezetést. A 21. fordulóban két találkozót is félbeszakítottak szurkolói rendbontások miatt. Az FK Borzsava–Munkácsi FC és a Pisztraházai Meteor–Técsői FC találkozókon pályára rohanó szurkolók akadályozták meg a mérkőzés folytatását. Az előző a munkácsiak trónfosztásába került, sőt a szolyvaiak és a nagyszőlősiek is a címvédő nyomában járnak.

A bajnokság szoros, a mostani állás szerint négy csapat van ringben a bajnoki címért. A középmezőnyben és az alsóházban nem történtek jelentősebb változások.

A megyei labdarúgó-bajnokság hétvégi, 22. fordulójának eredményei: Técsői FC–Iványi FC 3–0, Munkácsi FC–Ilosvai Buzsora 5–1, FK Szerednye–Újdávidházai Medvigy 4–0, Beregvidéki FC–FK Polena 1–0, Rahói Kárpáti–FK Borzsava 1–1, Nagyszőlősi FC–Ökörmezői Verhovina 1–0, Nagybocskói Jalinka–Viski FC 2–0.

A Kőrösmezői Hoverla későbbi időpontra halasztotta volna találkozóját a Nagybereznai Sport FC-vel, ám a megyei labdarúgó szövetség nem látta megalapozottnak a kérést, így a három pontot a nagybereznai csapatnak ítélte. A mai hétközi 23. forduló rangadójának az FK Polena–Munkácsi FC találkozó ígérkezik.

Sz. S.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó