2009. szeptember 10., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 129-130. (802-803.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág

Kerékpártúra az egészségért

Csernyivciből indult és Ungváron finiselt az a kerékpártúra, amit az országos testnevelési nap alkalmából szerveztek.

A résztvevők Csernyivciből indultak és Ivano-Frankivszk érintésével a Toronyai-hágón léptek megyénkbe. Itt csatlakoztak hozzájuk vidékünk kerékpárosai, majd az Ökörmezői, Volóci, Szolyvai, Munkácsi és Ungvári járás érintésével az Ungváron lévő célhoz tekertek. Másnap tovább is álltak, a Vereckei hágónál hagyták el Kárpátalját, hogy egész a fővárosig kerekezzenek.

Klicsko jó pénzt keresett volna

Volodimir Klicsko elmondása szerint csakis a pénz miatt akart összecsapni David Haye-val.

Az ukrán nehézsúlyú világsztár erről a napokban nyilatkozott a sajtónak. "Tudják, miért akartam Haye ellen mérkőzni? Mert a közönség kíváncsi erre. Haye viselkedése és provokatív megnyilvánulásai érdekelték a szurkolókat. Sok rajongó látni akarta a meccset. Ez pedig természetesen remek financiális lehetőségeket kínált. Minden meccsnek két célja van. A sportszakmai siker a ringben és a gazdasági a ringen kívül. Minkettő nagyon fontos." – mondta a WBO és az IBF nehézsúlyú világbajnoka.

Bondarenko-bravúr a US Open-en

Mindössze 47 perc alatt, vesztett játék nélkül jutott be a negyeddöntőbe az ukrán Katerina Bondarenko az argentin Gisela Dulko ellen az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A 23 éves győztes egyben "megbosszulta" nővére második fordulóbeli kiesését, ugyanis Olenát éppen a dél-amerikai játékos búcsúztatta. Bondarenko a lejobb nyolc között a belga Wickmayer ellen lépett pályára lapzártánk után.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó